Събота, Юли 11, 2020

galabovaСлужителите в здравеопазването в България са поставени в унизителни условия. Работи се срещу мизерни заплати за труда, който се полага, заяви пред Bulgaria ON AIR директорът на държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" д-р Цветеслава Гълъбова.
Преди дни тя написа гневен пост по повод реакцията на премиера Борисов, че медиците протестират под прозорците му. Д-р Гълъбова посочи, че е била провокирана от думите на министър-председателя, че не може всеки да протестира под неговите прозорци. Тя тълкува това като бягане от отговорност.

Междувременно вчера Бойко Борисов разкритикува остро здравния министър Кирил Ананиев и поиска бързо да бъде решен въпросът с парите на медиците от болниците в Ловеч и Враца. Часове преди това ресорният министър обвини лекарите от двете лечебни заведения, че са наблюдавали с години порочните практики в болниците.
"Министърът е отговорен, но той изпълнява определени политики на това правителство. Тези болници не са на лекарите и сестрите. Контролът върху тях трябва да се упражнява от собствениците.
"За да стане човек лекар, това е чувство за мисия, това е призвание. Но след това влизаме в магазина, идват сметките и силният дух не ни стига", каза още д-р Цветеслава Гълъбова.
Цялото интервю вижте във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up