Събота, Януари 16, 2021
Възрастните хора не са животни

Мерките за ограничаване на възрастните хора са подходящи да се приложат към животни. Възрастните са хора, като всички други и когато им се обясни, могат да разберат. Те имат право на избор. Това каза доц. Атанас Мангъров в предаването Евродикоф и даде пример: „Майка ми е на 98 години и когато и казах че няма да идвам, заради епидемията, ми каза да си гледам работата.”

„Това е заболяване, което не е ООО. Тези мерки които се вземат съответстват ако ставаше дума за Вариола или Ебола при които има 60% смъртност и вероятността да умреш е по-голяма отколкото да останеш жив.”
„Усилията трябва да се насочат към диагностиката, да се правят тестове за да се установи кои са инфектирани. В Германия за седмица се правят 160 000 теста, а ние на ден правим стотина на ден.”
На въпрос на водещия дали, заради лисата на информация кой е заразен или кой не, може да сме в ситуация, като Италия без да знаем, доц. Мангъров отговори: „Бихме могли да бъдем и по-зле от Италия, но не го знаем.”

Относно липсата на предпазни средства, специалистът каза, че липсата на маски не е фатална, защото те не вършат никаква работа. „Ако сте болен е хубаво да носите маска, за да не ви текат сополите. Маската създава измамно чувство за сигурност, но тя не ви предпазва.”
„Ние не сме хора от детска градина”, каза в заключение Мангъров. „Ако така ще ни ограничават, по-добре да ни затворят на стадиона.

Ще се ваксинирате ли за Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  А.К.К · преди 10 месеца
  Защо в ЩАБа няма епидемо- и вирусолози, няма нито един компетентен по въпроса ?.Такива хора като доц Мангъров трябва да са там-те трябва да казват какво и как да се случва! И защо компетентните епидемолози на България не се организират и не "викнат" най-сетне в един глас?!?
 • Публикуването на коментара е спряно.
  гошу · преди 10 месеца
  важното е да не прекаляват
 • Публикуването на коментара е спряно.
  мундуруку · преди 10 месеца
  . Те имат право на избор. Това каза доц. Атанас Мангъров в предаването Евродикоф и даде пример: „Майка ми е на 98 години и когато и казах че няма да идвам, заради епидемията, ми каза да си гледам работата.”
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up