Вторник, Февруари 18, 2020

Днес в 11.00 часа омбудсманът Мая Манолова и представители на съсловните организации на медицинските специалисти ще внесат в деловодството на Народното събрание проект на Закон за съсловните организации.
За създаването на такъв закон медицинските специалисти настояват от първия ден на своите протести, заедно с исканията им за достойни условия на труд и адекватно заплащане.
Проектът предлага възможност за създаване на съсловни организации на регулираните медицински професии в здравеопазването, които в максимална степен да защитават правата и интересите на своите членове. Според медицинските специалисти така ще се внесе ред при упражняването на техните професии.

Медицинските специалисти отдавна недоволстват от ръководството на монополната съсловна организация. Те са принудени да плащат членски внос в единствената съсловна организация, за да практикуват професията си. Самата организация не защитава интересите на съсловията и дори не подкрепи протестите за по-големи заплати през пролетта. Другият аргумент срещу монопола, е че под мотото здравни грижи са вкарани най-различни професии с много различни интереси – медицински сестри, фелдшери, акушерки, лаборанти, кинезитерапевти, санитарни инспектори и др.


 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up