Вторник, Февруари 18, 2020

От Фондация „Майки за донорството“ заедно с МБАЛ „Надежда“ обявяват нова съвместна инициатива „Ден на професиите в медицината“.

Тя стартира с началото на новата учебна година 2019/2020 като в определен ден, всеки месец предварително записаните на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. групи с ученици, ще получават специален достъп до лекарските кабинети, изследователските лаборатории и операционните зали.

Групите с ученици ще бъдат съпровождани от едни от най-добрите медицински специалисти на МБАЛ „Надежда“.

 

„Ден на професиите в медицината“ дава реална възможност бъдещото поколение да се запознае отблизо как протичат работните процеси в едно модерно и технически оборудвано с най-добрата медицинска апаратура лечебно заведение. Да получи правилна и достоверна информация за това по какъв начин се преглежда, диагностицира и лекува един пациент.

Лекарите на едноименната клиника ще дадат отговори на въпросите на учениците и ще повишат образователната култура в областта на медицината у всеки един учащ.

С инициативата се цели повишаване компетентността на българските ученици, за да знаят защо е важна здравната превенция и по какъв начин се осъществява. Инициативата цели учениците правилно да се ориентират и да знаят какви лекари са необходими за решаването на различни здравословни проблеми. Как да проследяват здравословното си състояние и с какви методи и техники да полагат ежедневни грижи за него.

„Ден на професиите в медицината“ е бъдещата инвестиция за информираността и здравето на всеки ученик.
"А защо не и да открием у подрастващите – скрити таланти на бъдещи професионалисти, като например – хирург, акушер-гинеколог, анестезиолог, ембриолог, лаборант и други специалности? Ако сте учители, родители или пък вие самите, ученици – предложете и обсъдете идеята в клас, след което ни пишете на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., за да ви запишем в инициативата. Добре дошли в дома на Надеждата! Приветстваме вашето професионално Бъдеще!"

Източник: maikizadonorstvo.com

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up