Понеделник, Септември 23, 2019

От Фондация „Майки за донорството“ заедно с МБАЛ „Надежда“ обявяват нова съвместна инициатива „Ден на професиите в медицината“.

Тя стартира с началото на новата учебна година 2019/2020 като в определен ден, всеки месец предварително записаните на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. групи с ученици, ще получават специален достъп до лекарските кабинети, изследователските лаборатории и операционните зали.

Групите с ученици ще бъдат съпровождани от едни от най-добрите медицински специалисти на МБАЛ „Надежда“.

 

„Ден на професиите в медицината“ дава реална възможност бъдещото поколение да се запознае отблизо как протичат работните процеси в едно модерно и технически оборудвано с най-добрата медицинска апаратура лечебно заведение. Да получи правилна и достоверна информация за това по какъв начин се преглежда, диагностицира и лекува един пациент.

Лекарите на едноименната клиника ще дадат отговори на въпросите на учениците и ще повишат образователната култура в областта на медицината у всеки един учащ.

С инициативата се цели повишаване компетентността на българските ученици, за да знаят защо е важна здравната превенция и по какъв начин се осъществява. Инициативата цели учениците правилно да се ориентират и да знаят какви лекари са необходими за решаването на различни здравословни проблеми. Как да проследяват здравословното си състояние и с какви методи и техники да полагат ежедневни грижи за него.

„Ден на професиите в медицината“ е бъдещата инвестиция за информираността и здравето на всеки ученик.
"А защо не и да открием у подрастващите – скрити таланти на бъдещи професионалисти, като например – хирург, акушер-гинеколог, анестезиолог, ембриолог, лаборант и други специалности? Ако сте учители, родители или пък вие самите, ученици – предложете и обсъдете идеята в клас, след което ни пишете на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., за да ви запишем в инициативата. Добре дошли в дома на Надеждата! Приветстваме вашето професионално Бъдеще!"

Източник: maikizadonorstvo.com

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up