Петък, Август 23, 2019

Уволнената лидерка на протестите на медицинските сестри Мая Илиева каза, че явно е станала неудобна с проверките и обществената си позиция и затова е последвало освобождаването й от работа от „Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда“.

Лидерът на протестите на медицинските сестри е с дисциплинарно уволнение от болницата.

Тя уточни, че в здравното заведение е влизала и икономическа полиция, а тя постоянно е предизвиквала проверки заради нарушенията там.

Мая Илиева е председател на синдикалната организация в болницата.

Тя има закрила при уволнение. Работодателят й е поискал разрешението на синдиката и го е получил.

Работодателят твърди още, че зад наказанието на Илиева стоят категорично установени факти, че тя не спазва задълженията си.

По думите на медицинската сестра вицепрезидентът на КНСБ й е звънял със заплаха по повод организираните протести в социалните мрежи.

„Подкрепа от КНСБ не получих, в момента, в който започна организацията на протестите в социалните мрежи аз се допитах до синдиката чрез писмо дали би подкрепил така спонтанно надигналия се протест. Все още не са ми отговорили официално. А неофициалният отговор беше, че протестът е от „Фейсбук“ и че ако не е успешен, ще се дискредитират като организация. Единственият натиск тогава беше, че д-р Кокалов (вицепрезидент на КНСБ) се обади и каза „да си затварям голямата уста, защото лично ще се погрижи да си загубя работата“, разказва Илиева.

Д-р Иван Кокалов опроверга тези твърдения: „Въпросната госпожа продължава от вестници и екрани да ръси лъжи. Поради тази причина съм казал на моите адвокати, че събирам данни за тези неща и ще я съдя, понеже оронва моя престиж“.

„Не е имало такъв разговор и няма такива думи, това са измислици на г-жа Илиева и аз ще я викна в съда, за да докаже това. Аз мога да представя документ, с който тя ни заплашва – Президента на КНСБ и мен, че ако не й представим някакви документи, тя ще излезе пред социалните мрежи и щяла да ни направи на бъз и коприва. Имам в писмен вид нейното писмо, а нейните думи са празни приказки и измислици“, коментира още д-р Кокалов.

„Изпълнителният комитет взе решение по места, кой както иска, да реши дали да подкрепи или не протестите. Централно подкрепа няма, тъй като това не е начинание, което се прави от федерацията, а от г-жа Илиева чрез социалните мрежи. Тя можете да дойде и да предложи да направим протест, но тя така действа. Един вид е герой в очите на всички, защото тя е организирала протест на медицинските сестри“, разказа още той.

„Аз предлагам на д-р Кокалов да отидем на детектор на лъжата и тогава ще се види - има ли лъжа или не, дали е имало такъв разговор и дали наистина той ме е заплашвал по този начин. За мен няма никакъв проблем“, заяви Илиева.

И двамата смятат да заведат дела.

Здравни специалисти в страната готвят протести срещу уволнението.

Повече по темата вижте във видеото:

Източник: бтв

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up