Петък, Декември 06, 2019

Зад уволнената от болница „Токуда“ медицинска сестра Мая Илиева застана Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ).

Очаква се казусът между Мая Илиева и болница Аджибадем Сити Клиник МБАЛ "Токуда", където тя работеше да бъде решен в съда. Публикуваме официалната позиция на БАПЗГ без редакторска намеса:

Във връзка с дисциплинарното уволнение на медицинската сестра Мая Илиева от болница Аджибадем Сити Клиник МБАЛ "Токуда" Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи е убедена, че правотата на това решение на ръководството на болницата трябва да се докаже в съда.

Надяваме се, че причина за уволнението не е активната синдикална дейност на Мая Илиева. Случилото се има голям резонанс сред съсловието и ние с внимание ще следим развитието на казуса. Повече от 10 години БАПЗГ се бори с всички разрешени от закона действия за подобряване на социалния статус на съсловието - за съжаление без сериозен успех, поради управленска недалновидност.

Мая Илиева е редовен член на БАПЗГ и ние винаги сме подкрепяли нейните усилия за справедливо заплащане на труда на специалистите по здравни грижи, за по-добри професионални условия и по-добра система на здравеопазване. Надяваме се на независимо правосъдие и ще реагираме остро срещу всеки работодател, който си позволи да наказва или уволнява само поради изявени лидерски позиции и борба за постигане и запазване на трудови права.

С уважение:
Милка Василева,
Председател на УС на БАПЗГ

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up