Вторник, Септември 17, 2019

Отстранен бе огромен тумор от черния дроб на 34-годишен мъж във ВМА. Само за час и без капка кръв, през четири малки дупчици, проф. Никола Владов, началник на Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия във ВМА, успя да стигне до образуванието и да го извади. Туморът от месеци е създавал проблеми на младия пациент, който дошъл във ВМА с множество оплаквания.

„Въпреки че туморът може да се окаже доброкачествен, трябваше да го изрежем. Резекцията беше тежка и почти толкова голяма като при дясна хепатектомия“, коментира проф. Владов.

В момента мъжът е добре, очаква се да се възстанови до ден-два.

Д-р Владов извърши лапароскопската интервенция в чисто новата си операционна, пред свои колеги от Хърватия и Босна и Херцеговина. Те са във ВМА за станалия вече традиционен курс за хирурзи. Той се провежда целогодишно и на него могат да присъстват лекари както от страната, така и от чужбина.

Преди няколко месеца пироговци се обучаваха в Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия във ВМА. Курсът на проф. Никола Владов е напълно безплатен за младите му колеги. По време на „училището“ те имат възможност да наблюдават и присъстват на операции от целия спектър на коремната хирургия, както отворени, така и лапароскопски.

Източник: skener

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up