Понеделник, Август 19, 2019
БЛС си смени Устава и поиска спешни мерки

Съборът на Българския лекарски съюз, който се провежда в Равда прие промени в Устава. Акредитационният съвет се закрива, който беше създаден през 2012 година и никой не знае какво свърши от тогава до сега. Предложението Председателят, двамата му заместници и главният секретар да не са платени длъжности е било отхвърлено, така, че заемащите ги ще продължат да получават заплати и занапред.
След срещата с премиера миналата седмица, на което беше получено неговото одобрение събора с голямо мнозинство съборът реши да се подпише анекс към НРД и да се увеличат цените на клиничните пътеки в педиатрията, акушерството и белодробните болести.
Приета беше декларация, в която се настоява спешно:

Да отпаднат лимитите за броя легла по клиники в Педиатрията.
Да се увеличат цените на педиатричните клинични пътеки.
Да се въведе потребителска такса за преглед на дете, която да се плаща от държавата.
Да се отпуснат допълнителни 6 % за доболнична помощ.
Да се изплати т. нар. „надлимитна дейност“ на болниците от бюджета за болничната помощ за 2019 г.
Да се извърши реално остойностяване на труда на медицинските специалисти.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    д-р Ангелов · преди 3 месеца
    Много недодялана информация.Първо 0 съборът не беше в Разда, а в село Обзор. Второ - не давате информация за важните неща,които се случиха там и трето - декларацията е закъсняла доста, поне що се отнася до педиатрите, които си изноьвваха всичко сами. На техните протести БЛС не ги уважи, нито по време на преговорите направи нужното,за да не се стига до протести. А сега някаква декларация да им се увеличат пътеките ие смешна, защото това беше решено от МЗ още преди събора. Така че стига с тия манипулации , това е най-неработещото и абсолютно ръководство. Поздрави на Стойчо Кацаров
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up