Вторник, Юни 02, 2020

home UiSup0 pePZQm gripjГрипната вълна тази година превзе почти всички области на страната и продължава да се разпространява. Епидемията взе и жертви. Лечебните заведения са препълнени от пацианти с усложнения. Много хора решиха да се пазят с медицински маски, но и това не спря разпространението на вируса.

,,Грипът протича с изключително широко разпространение, защото всички ние дишаме. Ние можем да се мием ръцете, можем да се предпазим от някои инфекции, но не можем да спрем да дишаме, тоест неговото разпространение е много бързо обхваща големи групи от хора'', коментира темата проф.Татяна Червенякова, директор на Инфекциозна болница -София. 

 По нейни думи тази година циркулира основно грип А,който е най-рисков и дава усложнения, докато години назад е доминирал грип Б. На две-три години обикновено се разболяват повече хора и заболеваемостта достига размер на епидемия. В момента в България е епидемична ситуацията.

В студиото на Bulgaria ON AIR проф.Червенякова обясни, че когато има заболеваемост в рамките на епидемия, се наблюдават всички клинични форми.

Според нея хората не се ваксинират и няма ясна визия, че те могат да се профилактират с ваксина.

И добави: ,,Не може България да се намира на едно от последните места по профилактика, защото не вярваме във ваксините''.

Виж още във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up