Вторник, Февруари 25, 2020

child for childВ навечерието на Коледа ще ви срещнем с три 11-годишни момичета от Велико Търново, които въпреки крехката си възраст са се посветили да помагат на другите. Дария, Яна и Катерина имат общо хоби и обща кауза – да изработват сувенири и да помагат на другите, предаде репортер на телевизия BgOnAir.
Само преди дни те направиха едно от най-емоционалните дарения на Отделението по неонатология на болницата в града. Средствата събрали, изработвайки ръчно сувенири, които продавали в района на катедралния храм в града.
"Започнахме с каритички, гривнички, след това започнахме да продаваме мидички, камъчета оцветявахме", сподели Дария Калчева.

Преди време успели да съберат пари, които дарили за лечението на болно момиче. В последните няколко месеца обаче били обединени от идеята да направят подарък на недоносените бебета. И така със събраните левчета успели да купят одеяла, които дарили на Неонатологията в старата столица.
Яна, Катерина и Дария вече обмислят каква ще бъде следващата кауза, която ще подкрепят и вярват, че ще се намерят добри хора, които да последват примера им.
Вижте още във видеото.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up