Неделя, Май 31, 2020

60-годишният Стоян Русков от Пазарджик, в последен стадий на бъбречна недостатъчност и поддържан с хемодиализа, който обяви гладна стачка, заради скандално решение на ТЕЛК-Пазарджик и след подадена жалба към НЕЛК вече има отговор.

За читателите на Право&Здраве г-н Русков сподели, че е получил вест за препоръчано писмо, но когато отива до пощата се оказва, че писмото не е едно, а цели три.

Първото писмо е получено в пощенския пункт на 10 юни, в което съобщават, че жалбата срещу до НЕЛК ще се разглежда на 2 септември. На следващия ден- 11 юни, от НЕЛК пускат второ писмо, с което уведомяват жалбоподателят, че жалбата ще се разглежда на 11 юни. Но Стоян получава и трето писмо, което отново е пуснато на 11 юни и с което получава крайното решение на НЕЛК. В него от комисията постановяват, че г-н Русков е със 100% трайно намалена работоспособност и с право на чужда помощ.

Стоян Русков сподели, че е доволен от развръзката.

Заради скандалното решение на ТЕЛК, Стоян и жена му се принуждават да теглят кредит, за да успеят да преживяват до септември месец, в противен случай той е обречен.

„Здравословно вече съм доста зле...“, сподели той пред Право&Здраве.

Кредитът тегли жена му, защото Стоян няма право, тъй като няма влязло в сила експертно решение на ТЕЛК. Сега следва да погасяват кредита с неговата пенсия.

Припомняме, че Стоян Русков е с 5 байпаса и смесена клапа на сърцето, а крайните му действия бяха провокирани от променените правила за медицинска експертиза на работоспособността, според които хората в състоянието на Русков вече не получават право на чужда помощ.

Снимка: бнт

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up