Неделя, Август 25, 2019

30- годишният Добри от село Фурен, който бил изпаднал в депресия, е сложил край на живота си, след като няколко институции му отказали помощ. Трагедията се разиграва точно преди минути край Враца.

Добри е намерен да виси с въже около врата от ремарке в двора на имота му. На ужасяващата гледка се натъкнали майка му и леля му. В момента към мястото на трагедията пътуват униформени и медицински специалисти, които само ще могат да констатират смъртта на младия мъж.

Вчера известен врачански бизнесмен, който е в близки отношения с Добри, го видял, че е изпаднал в депресивно състояние. Врачанинът поговорил с отчаяния мъж и го убедил да потърсят помощ от центъра за психично здраве в града. От там обаче ги отпратили, защото в момента нямали специалист, който да му обърне внимание и ги насочили към спешния център. Но отново ударили на греда, от въпросното място също не получили помощ. Бизнесменът намерил контакти на частен психиатър, но и той ги отрязал, като казал да го потърсят на следващия ден, въпреки обяснението, че състоянието на момчето не е добро.

 

Изумен врачанинът решил да настани Добри в хотел и да го наблюдава. Младежът обаче с всеки изминал момент ставал все по-агресивен и така се наложило бизнесменът да потърси съдействие от полицията. Мислел си, че униформените ще могат да го приберат за през нощта в ареста, за да не си посегне, но патрулката пристигнала с екип медици, на които Добри отказал да бъде прегледан и всички си тръгнали.

Наложило се Добри да бъде откаран от други свои приятели до дома му в село Фурен. Днес младежите, които направили всичко по силите си да му помогнат, получили черната вест за самоубийството.

„Отказаха преглед на човек, който видимо не беше добре и който и преди се е лекувал от депресивни състояния. Възмутен съм как институциите ни обърнаха гръб и го оставиха да стигне до фаталното решение“, коментира врачанинът.

Заболяването на Добри се отключило преди около две години, когато баща му починал. Тогава младият мъж бил лекуван в центъра за психично здраве във Враца в продължение на 20 дни и се оправил. Вчера обаче никой не му обърнал внимание и резултатът е налице.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Богомил Бойчев · преди 2 месеца
  Морал и самосъзнание трябва. И това се създава с години с инвестиции в образованието и правовата държава. Не с ограничения, забрани и потискане на инициативата. Като нещо не разбираме добре трябва да го проучваме и анализираме а не да го забраняваме. Това, което предлагате, уважаема г-жо Марчева, го гледахме доста време- болници с бели плочки по стените и 7 легла в стая. Аз, лично, вече не го желая. Искам някой да печели от мен като ми предлага добра услуга. Не искам да съм му длъжен нито той на мен.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  лекар · преди 2 месеца
  Хлебарниците също. Колко по-необходим е хляба за хората!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Красимира Марчева · преди 2 месеца
  Лечебните заведения трябва да престанат да бъдат търговски дружества! Това опорочава субсидорането, а както се знае заплащането е мощен стимул.
  Относно така описания казус , видно е, че е проявено бездушие, безотговорност, непростимо безхаберие
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up