Събота, Септември 19, 2020

30- годишният Добри от село Фурен, който бил изпаднал в депресия, е сложил край на живота си, след като няколко институции му отказали помощ. Трагедията се разиграва точно преди минути край Враца.

Добри е намерен да виси с въже около врата от ремарке в двора на имота му. На ужасяващата гледка се натъкнали майка му и леля му. В момента към мястото на трагедията пътуват униформени и медицински специалисти, които само ще могат да констатират смъртта на младия мъж.

Вчера известен врачански бизнесмен, който е в близки отношения с Добри, го видял, че е изпаднал в депресивно състояние. Врачанинът поговорил с отчаяния мъж и го убедил да потърсят помощ от центъра за психично здраве в града. От там обаче ги отпратили, защото в момента нямали специалист, който да му обърне внимание и ги насочили към спешния център. Но отново ударили на греда, от въпросното място също не получили помощ. Бизнесменът намерил контакти на частен психиатър, но и той ги отрязал, като казал да го потърсят на следващия ден, въпреки обяснението, че състоянието на момчето не е добро.

 

Изумен врачанинът решил да настани Добри в хотел и да го наблюдава. Младежът обаче с всеки изминал момент ставал все по-агресивен и така се наложило бизнесменът да потърси съдействие от полицията. Мислел си, че униформените ще могат да го приберат за през нощта в ареста, за да не си посегне, но патрулката пристигнала с екип медици, на които Добри отказал да бъде прегледан и всички си тръгнали.

Наложило се Добри да бъде откаран от други свои приятели до дома му в село Фурен. Днес младежите, които направили всичко по силите си да му помогнат, получили черната вест за самоубийството.

„Отказаха преглед на човек, който видимо не беше добре и който и преди се е лекувал от депресивни състояния. Възмутен съм как институциите ни обърнаха гръб и го оставиха да стигне до фаталното решение“, коментира врачанинът.

Заболяването на Добри се отключило преди около две години, когато баща му починал. Тогава младият мъж бил лекуван в центъра за психично здраве във Враца в продължение на 20 дни и се оправил. Вчера обаче никой не му обърнал внимание и резултатът е налице.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Богомил Бойчев · преди 1 години
  Морал и самосъзнание трябва. И това се създава с години с инвестиции в образованието и правовата държава. Не с ограничения, забрани и потискане на инициативата. Като нещо не разбираме добре трябва да го проучваме и анализираме а не да го забраняваме. Това, което предлагате, уважаема г-жо Марчева, го гледахме доста време- болници с бели плочки по стените и 7 легла в стая. Аз, лично, вече не го желая. Искам някой да печели от мен като ми предлага добра услуга. Не искам да съм му длъжен нито той на мен.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  лекар · преди 1 години
  Хлебарниците също. Колко по-необходим е хляба за хората!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Красимира Марчева · преди 1 години
  Лечебните заведения трябва да престанат да бъдат търговски дружества! Това опорочава субсидорането, а както се знае заплащането е мощен стимул.
  Относно така описания казус , видно е, че е проявено бездушие, безотговорност, непростимо безхаберие
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up