Събота, Декември 07, 2019
П. Георгиева: Този министър ще се запомни само със закриване. Снемаме доверие в него!

В отворено писмо до институциите от пациентски организации „Заедно с теб“ обявиха, че оттеглят доверието си от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Поводът е планираното закриване на Националния център по наркомании, който ще стане част от Националния център за обществено здраве и анализи, а част от служителите ще бъдат пренасочени към Национална експертна лекарска комисия (НЕЛК).
Според Пенка Георгиева от неправителствената организация държавата е абдикирала от проблема на наркозависимите:
„И е крайно време това да се чуе и да се каже: нашият вот на недоверие не е някакъв акт целенасочен. Той е единствено и само вик за помощ. Помощ за наркозависимите младежи. Крайно време е този министър да чуе вика за помощ, който ние изразяваме за наркозависимите пациенти“.
Според юристи Националният център по наркомании е създаден със Закона за наркотичните вещества и може да бъде закрит само чрез законова промяна, а не с постановление на Министерския съвет.

По думите на Пенка Георгиева – председател на организациите министерството на здравеопазването съзнателно и ясно обезличава и прикрива дейността и проверките на Националния център по наркомании. 
Затварянето на центъра според г-жа Георгиев е заради апетитния имот, който се намира на центъра на града. Тя добави още, че този министър ще се запомни със закриване на работещи структури - Център фонд за лечение на деца, Агенция по трансплантации, сега и Националния център по наркомании.
Цялото интервю можете да видите тук:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up