Сряда, Август 21, 2019
П. Георгиева: Този министър ще се запомни само със закриване. Снемаме доверие в него!

В отворено писмо до институциите от пациентски организации „Заедно с теб“ обявиха, че оттеглят доверието си от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Поводът е планираното закриване на Националния център по наркомании, който ще стане част от Националния център за обществено здраве и анализи, а част от служителите ще бъдат пренасочени към Национална експертна лекарска комисия (НЕЛК).
Според Пенка Георгиева от неправителствената организация държавата е абдикирала от проблема на наркозависимите:
„И е крайно време това да се чуе и да се каже: нашият вот на недоверие не е някакъв акт целенасочен. Той е единствено и само вик за помощ. Помощ за наркозависимите младежи. Крайно време е този министър да чуе вика за помощ, който ние изразяваме за наркозависимите пациенти“.
Според юристи Националният център по наркомании е създаден със Закона за наркотичните вещества и може да бъде закрит само чрез законова промяна, а не с постановление на Министерския съвет.

По думите на Пенка Георгиева – председател на организациите министерството на здравеопазването съзнателно и ясно обезличава и прикрива дейността и проверките на Националния център по наркомании. 
Затварянето на центъра според г-жа Георгиев е заради апетитния имот, който се намира на центъра на града. Тя добави още, че този министър ще се запомни със закриване на работещи структури - Център фонд за лечение на деца, Агенция по трансплантации, сега и Националния център по наркомании.
Цялото интервю можете да видите тук:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up