Четвъртък, Юли 02, 2020

Стара Загора ще бъде домакин на третия национален форум „Дни на училищната психология“ .
В продължение на три дни ще бъдат представени добри практики за обща и допълнителна подкрепа за личностното развитие на децата и учениците от психолози и педагогически съветници от страната. Ще бъдат споделени модели на диагностична и консултативна работа с деца, ученици и родители; ще бъде представена интерактивна групова дейност по различни проекти.
Във форума ще участват 70 лектори и специалисти от над 30 града в страната. Специални гости в пленарните сесии са проф. Даниела Тасевска от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и проф. Галя Кожухарова от ДИПКУ - Стара Загора.

За втора поредна година ще бъде връчена награда за принос в училищната психология.
Официалното откриване е на 9 октомври от 13.30 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“.
Във втория пленарен ден сесията на тема „Приобщаващо образование“ ще се проведе в Средно училище „Железник“ от 9.00 часа. Ще бъдат представени добри практики от училището, ще се дискутират иновативни методи за работа с деца с проблемно развитие, адаптация на учениците от първи клас, плавният преход детска градина-училище и др.
Пленарна сесия „Личностна подкрепа“ ще започне от 14.30 часа в ГПЧЕ „Ромен Ролан“.
Третият ден на форума е посветен на темата „Ученическо самоуправление“. В сесията, която ще се проведе в Регионална библиотека „Захарий Княжески“, ще вземат участие и младият омбудсман и Младежки общински съвет Стара Загора.
Форумът се организира с подкрепата на Община Стара Загора и Регионално управление на образованието - Стара Загора
Източник: Агенция "Фокус"

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up