Петък, Август 07, 2020
Предстои благотворителна изложба в подкрепа на онкоболни деца

За трета поредна година Светият синод на Българската православна църква организира благотворителна изложба в подкрепа на онкоболни деца. Инициативата е част от кампанията „Деца рисуват за деца”, а чрез събраните средства ще бъдат подпомогнати малките пациенти, лекуващи се в болница ИСУЛ в столицата. В изложбата участват най-добрите рисунки от Детския синодален национален конкурс "Възкресение Христово"
. Откриването ще се състои на 9 октомври 2019 г., от 11 часа, в Клуба на народния представител в Народното събрание.

Ръководителят на просветно-културния отдел на Светия синод Ловчанският митрополит Гавриил подчерта значението на благотворителната инициатива чрез своето творчество децата подкрепят своите страдащи връстници: "Тези болни деца, те чувстват, че някой мисли за тях, че не са сами, че деца като тях, които са здрави и щастливи им желаят и на тях същото здраве и това възпитава и едните, и другите. На едните им вдъхва надежда, вяра, че в света има добро".

През февруари тази година Светият синод дари на Клиниката по детска онкохематология към болница ИСУЛ консумативи на стойност 5400 лева, закупени със събраните средства от двете благотровителни изложби, проведени през 2018 г.

Дарения могат да бъдат направени и по банков път.

Как оценявате последните мерки на Правителството за борба с коронавируса?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up