Понеделник, Септември 23, 2019

 Кампанията "Капачки за бъдеще" успя да събере средствата от рециклирането на 140 хиляди килограма пластмаса, което осигури 11 кувьоза в 11 малки болници в страната.
Тъй като в държавата пари няма, се радваме на няколко граждански инициативи, които благо-творят в името на народа.
Известният карикатурист Христо Комарницки беше предложил благотворителност с капачки, за да можем да платим и глобата на НАП. 

muft2 2Има логика в думите на г-н Комарницки. А благотворителността у нас е щедра и сляпа като любовта на баба Гинка към грозното си и нахално внуче. Припомням ви една благотворителна кампания у нас, заради която плащаме дълговете на мюфтийството. 
Дълговете на религиозните организации начисляваха 8 млн. лева за мюсюлманите и 2 млн. за християните към 2019 година.

Като сравните религиозните работници и характера на задълженията им, приноса към обществото и задгробния живот за всички нас -  е съвсем логично да дадем няколко милиона на тях, вместо на току- що пръкнали се бебета - които с какво по-точно бяха полезни ?

plovdivskiq mitropolit
Пък финансирайки религиозните работници, българските граждани могат да се наслаждават на привилегията - опростени греховете - и то в два грандиозни религиозни сценария .

Това сигурно е хубаво.

Нека се върнем на главната хубава новина :


Кампанията за събиране на капачки от пластмасови бутилки продължава, като на 29 септември на площад "Княз Александър I" ще бъде открит пункт за целта. Там от 9 часа сутринта до 17 часа следобед всеки ще може да предаде пластмасовите капачки, които е събрал, казват организаторите. Целта е отново да се съберат средства, за да се заменят стари или неработещи кувьози в болници в цялата страна.

kapachki"За първата година и половина

на кампанията са събрани и рециклирани 140 000 кг пластмаса. Със събраните средства са закупени и дарени 11 кувьоза в 11 малки болници в страната. Чакаме още 6 кувьоза да пристигнат", обясни Радков. По думите му според направените проучванията, 77 на сто от хората са съобщили, че са намалили употребата на прастмаса, а 89 на сто пък, че са започнали да рециклират повече. Пунктове за събиране капачки ще има и в много градове на страната, не само в София, съобщиха организаторите.

Карикатура : Христо Комарницки ; Terminal 3


Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up