Понеделник, Ноември 30, 2020

„Компютърно-базирана ядрено-магнитна резонансна образна диагностика на сърдечно-съдови и мозъчни заболявания" е темата на международния научен форум организиран от Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов"- Варна и УМБАЛ „Александровска".
Домакин ще бъде Медицински университет – София, като презентациите ще се провеждат от 12 до 14 септември в Аудитория „Проф. д-р Янко Добрев" – II хирургия .

5mrb logoОбразователните сесии за българската аудитория  от рентгенолози, инженери и физици са част от мисията на MRBalkan, които вече проведоха четири успешни конференции в Македония (2008 и 2011 г.), Турция (2014 г.), Словения (2017 г.).

С конференцията се цели разпространение и популяризиране на ЯМР на местно ниво чрез образователни сесии и създаване на възможности за работа в мрежа с поканените лектори.

Конференцията е насочена към добре балансирана комбинация от инженерни и клинични сесии и ще обхване основите на ЯМР, както и авангардни научноизследователски разработки в тази област.

Поканените лектори ще изнесат приблизително 20 презентации за различни аспекти на ЯМР. Изследователи от региона също ще имат възможност да представят своята работа.

Подробната научна програма на форума може да разгледате ТУК

Сред организаторите от страна на МУ Варна са проф. д-р Антон Тончев– ръководител на Катедра по анатомия и клетъчна биология и директор на Научноизследователски институт към МУ Варна, проф. д-р Иван Димитров– Директор на Филиал Сливен и доц. д-р Радослав Георгиев от Катедра по образна диагностика и лъчелечение.

Форумът е съфинансиран от Фонд „Научни изследвания" към Министерство на образованието и науката по Процедурата за подкрепа на международни научни форуми, провеждани в България.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up