Неделя, Април 05, 2020

Уникална по рода си лаборатория за обучение на бъдещите лекари ще бъде показана днес за първи път в Плевен. Това ще стане в рамките на Деня на отворените врати. Със специални очила, всеки желаещ ще може да наблюдава хирургична манипулация без да е в операционна зала. Лабораторията за обучение във виртуална реалност отваря врати за граждани в 15 часа.


Желаещите да погледнат по различен начин в света на хирургията ще бъдат приемани в сградата факултета по фармация, зала 208. За тях е подготвена специална демонстрация на 360-градусово наблюдение на хирургична манипулация над операционна зала. Те ще влязат във виртуалната реалност с помощта на специални очила, които дават усещането, че наблюдават действителна хирургична интервенция
Целта на новото първо по рода си университетско VR студио е да създаде по-ефективни условия за научноизследователска дейност и за обучение на хирурзи, млади лекари и студенти.
Преживяването е уникално и си заслужава млади хора, които искат да навлязат в света на медицината да видят демонстрацията.
Източник: БНР

 

Одобрявате ли заповедта да се носят маски?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up