Петък, Декември 13, 2019

boln koridor„Единственото, което искам, е парите да бъдат похарчени 100% за болницата“. Това каза пред bTV мултимилионерът Шефкет Чападжиев, който пред дни дари 1 млн.долара за нова апаратура на лечебницата в родния си град Мадан.

Той призна, че е взел това решение, след като се е сблъскал лично със здравеопазването у нас при последното си пребиваване у нас.

“Страдах от уши, като бяхме в България, влязохме в един кабинет и там толкова старо всичко, все едно, че нищо не беше правено”, каза Шефкет Чападжиев.

Медиците и кметът на родопския град уверяват Чападжиев, че няма да злоупотребят с парите му.

 "Аз искам от него едно нещо - парите да бъдат похарчени 100% за болницата. То и тук не е цветущо, но все пак ако влезеш в един докторски кабинет, такава апаратура, все едно че отиваш за Космоса, докато там е много бедничко”, каза мултимилионерът.

Шефкет Чападжиев добави, че с много голямо удоволствие дарява в България, макар че от малък мечтата му е била да замине за Америка. Вдъхновил го е Алеко Константинов и неговият пътепис "До Чикаго и назад".

„Аз бях много малък, 6-ти клас и вече знам, че искам да вървя по неговия път. Да отида в Америка беше страшно опасно, направо стрелят по границата, но по някаква причина мен не ме беше страх. Само се молех да ме уцелят в главата и всичко да приключи”, коментира бизнесменът, който е постигнал състоянието си с упорит труд и последователност. С парите от негово дарение в Чикаго е издигнат паметник на Алеко Константинов.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up