Четвъртък, Юни 04, 2020
Освободиха от длъжност директора на болницата в Гоце Делчев

Миналата седмица ВАП обяви, че е назначила проверка в лечебното заведение
Освободиха от длъжност директора на болницата в Гоце Делчев д-р Владислав Улевинов. Това се случи по време на извънредна сесия на Общинския съвет.

 

Решението бе подкрепено от 19 от 29-те местни парламентаристи. 7 бяха „против“, а трима обявиха, че са в конфликт на интереси. По предложение на кмета Владимир Москов до провеждането на нов конкурс и назначаването на титуляр лечебното заведение ще се ръководи от настоящия управител на „Медицински център 1“ в града д-р Петър Филибев. Управлението на центъра ще бъде поето от д-р Михаил Маникатов, уточнява сайтът. 

Припомняме, че в началото на миналата седмица от ВАП обявиха, че са назначили проверка в болницата заради подадените молби за напускане на 14 лекари, които са недоволни от управлението на д-р Улевинов.

Часове по-късно 11 от тях напуснаха лечебното заведение поради изтичане на предизвестията им. Болницата обслужва около 70 000 души и и е сред включените в националния списък за борба с COVID-19.

След 4 дни разговори с общинските съветници, всички 14 лекари декларираха, че ще се върнат на работа веднага, но при условие д-р Улевинов да бъде освободен. Общинската болница „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев обслужва 4 общини с над 70 000 души население в Благоевградска област.

Брифингите на НОЩ спряха. Каква е оценката ви за тях?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up