Неделя, Януари 17, 2021
Медици отказват да работят с инфектирани

Лекари и медиицнски сестри от столичната Втора градска болница отказват масово да приемат и лекуват болни с коронавирусна инфекция. Болницата, трябва да бъде трансформирана в инфекциозна и да поеме случаи на корнавируса в София. Това бе решено от националния щаб и бе издадена заповед от здравния министър.
Медици в болницата обявиха, че не са подготвени за това - нямат екипировка, апаратура, реанимация и достатъчно лекари.

До 16.00 часа вчера са подадени 85 молби за напускане. "Хора с 40 години стаж плачат и подават оставки", каза пред бТВ д-р Георги Тодоров, завеждащ интензивното отделение. По думите му във Втора
градска болница няма подготвени специалисти за лечение на болни с тежка дихателна недостатъчност, няма осигурена и апаратура и предпазни облекла за медиците. Добавя, че повечето лекари в болницата са в предпенсионна или пенсионна възраст. Затова смятат, че работата с болни от коронавирус би била опасна за тях.
Столичният кмет Йорданка Фандъкова отиде днес на извънредна среща с персонала на Втора градска болница. „Няма да се приемат болни с коронавирус във Втора градска болница, докато няма необходимото оборудване и персонал”, обяви пред медиците г-жа Фандъкова.
Председателят на столичната колегия на БЛС също е се е опитал да убеди колегите си да не напускат. „Мога да кажа, че ние, лекарите, трябва да излезем от домовете си. Ние трябва да сме в болниците, защото обикновеният човек разчита изцяло на нас”, казал д-р Меджидиев, цитиран от offnews.

Ще се ваксинирате ли за Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up