Понеделник, Септември 23, 2019

Ново поколение пациентен монитор и три инфузионни помни получи клиниката по детска хирургия в болницата. Дарението направиха от сдружение "Аз Вярвам и Помагам" като средствата са събрани от рециклиране на пластмасови капачки.

Апаратите са особенно важни за отделението. Чрез тях ще се осъществяват венозни вливания на водносолеви разтвори , като технологията дава възможност за прецизиране на скоростта, времето и обема на вливанията. 

"Този апарат има възможност за проследяване на жизнените процеси на деца от 0 часа до 18-годишна възраст и е адски полезен за нашата работа, защото в ранния следоперативен период, силно недоносените дечица имат нужда от много прецизен контрол на тяхното състояние, на кръвното налягане, на газовете в кръвта", сподели д-р Христов.

 В обхвата на детската хирургия попадат вродени заболявания, травми, възпалителни процеси и други.

От сдружението са избрали да дарят техниката на лечебното заведение, защото до него имат достъп огромен брой пациенти.

Председателят на варненското дружество Владислав Николов съобщи, че до момента са събрали и предали за рециклиране повече от 91 000 кг. капачки. Дарили са 11 медицински апарата.

Благотворителната кампания продължава,
Следващото масово събиране на капачки ще бъде на 28 септември 2019-а пред катедралния храм „Св. Успение Богородично"  във Варна.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up