Сряда, Май 27, 2020

За една година в Сектора по инванзивна кардиология в смолянската болница са преминали над 1415 пациенти, а в България лаборатория с над 1000 пациента на година се води за много сериозно работеща. Това каза д-р Николай Илиев на пресконференция по повод една година от откриването на Сектора. Доктор Илиев е един от двамата инванзивни кардиолози в Смолян. "Аз съм от този град и отдавна си давам сметка, колко необходима беше структурата за хората, които живеят тук и благодаря на д-р Даниела Дариткова, на директора на болницата д-р Даракчиев, на общината и областта, които подкрепиха инициативата. Успяхме да помогнем на страшно много хора, каккто и на млади хора в активна работна възраст, които след месец се връщат на работа и са пълноценни и активни.

cardio SMolyanВсе още обаче има места в областта и в общината, където хората не са напълно наясно с възможностите, които ние предлагаме. Имаме възможност да правим и безплатни профилактични прегледи на работещите в големите предприятия в региона и така да допринесем за ефективността на лечението", отбеляза д-р Илиев. Той допълни, че Смолян е туристически център и е изключително важно за туристите, идвайки тук на почивка да знаят,че могат да получат успешна медицинска помощ в Смолян.

Д-р Илиев допълни, че в Смолян вече идват пациенти от София и Пловдив, както и от Гърция, което е доказателство за качеството на апаратурата, грижите и старанието, които се прилагат на пациентите на инванзивния сектор.

През 2017 смъртността в отделението е била 1,47, за 2018 е 0,6, а от началото на годината е 0,4.
Екипът от двама инванзивни кардиолози скоро ще се увеличи

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up