Четвъртък, Август 22, 2019

За една година в Сектора по инванзивна кардиология в смолянската болница са преминали над 1415 пациенти, а в България лаборатория с над 1000 пациента на година се води за много сериозно работеща. Това каза д-р Николай Илиев на пресконференция по повод една година от откриването на Сектора. Доктор Илиев е един от двамата инванзивни кардиолози в Смолян. "Аз съм от този град и отдавна си давам сметка, колко необходима беше структурата за хората, които живеят тук и благодаря на д-р Даниела Дариткова, на директора на болницата д-р Даракчиев, на общината и областта, които подкрепиха инициативата. Успяхме да помогнем на страшно много хора, каккто и на млади хора в активна работна възраст, които след месец се връщат на работа и са пълноценни и активни.

cardio SMolyanВсе още обаче има места в областта и в общината, където хората не са напълно наясно с възможностите, които ние предлагаме. Имаме възможност да правим и безплатни профилактични прегледи на работещите в големите предприятия в региона и така да допринесем за ефективността на лечението", отбеляза д-р Илиев. Той допълни, че Смолян е туристически център и е изключително важно за туристите, идвайки тук на почивка да знаят,че могат да получат успешна медицинска помощ в Смолян.

Д-р Илиев допълни, че в Смолян вече идват пациенти от София и Пловдив, както и от Гърция, което е доказателство за качеството на апаратурата, грижите и старанието, които се прилагат на пациентите на инванзивния сектор.

През 2017 смъртността в отделението е била 1,47, за 2018 е 0,6, а от началото на годината е 0,4.
Екипът от двама инванзивни кардиолози скоро ще се увеличи

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up