Събота, Август 24, 2019

Здравното министерство получи писмо от Специализираната болница за детска церебрална парализа (СБРДЦП "Света София").
От лечебното заведение алармират, че нямат средства дза ремонт на високоспециализираните роботи за рехабилитация, които са се повредили.
От болницата настояват да се увеличи цената на клиничната пътека за детска церебрална парализа, каза пред БНР доц. Иван Чавдаров, директор на лечебното заведение.


2010 11 24 041
Чавдаров уточнява, че три от роботите са дарени от "Българската Коледа", а два са закупени с помощта на Норвежкия финансов механизъм.
Гаранцията на апаратите им обаче е приключила отдавна.
„Колкото и да го пазим, частите на робота, които се натоварват най-много, започват да се износват и да се чупят. На пролет имахме такъв инцидент. Ремонтът на това устройство - подмяна на амортисьори и балансиращи вериги, е в рамките на 10-11 хил. лева. Ние не можахме да намерим толкова много пари", обясни доц. Чавдаров.

Той съобщи, че годишно през болницата за преглед преминават над 3 000 деца с тежкото заболяване.Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up