Понеделник, Юли 22, 2019

ruslan toshevУправителят на общинската Очна болница във Варна д-р Руслан Тошев е депозирал своята оставка, съобщи БНР. Тя ще бъде гласувана в понеделник на извънредна сесия в Общинския съвет, на която се очаква съветниците да изберат временен управител на лечебното заведение. Според д-р Тошев съветниците ще изберат проф. д-р Христина Групчева – заместник-управител и заместник-ректор на Медицинския университет във Варна.

Д-р Тошев обясни, че с оттеглянето си от поста иска да тушира създалото се напрежение в болницата, след като лекарите заплашиха масово да напуснат. Като причина напускащите посочиха лошото материално състояние на болницата, рушащата се база и трудните условия за работа в нея. А едномесечното предизвестие за напускане на работа на медиците изтича тази неделя. 

Коментирайки ситуацията с оставката си д-р Руслан Тошев заяви пред БНР: 

"Не чувствам никаква вина, тъй като съм предприел всички действия, за да не се стигне до тази ситуация. Личното ми убеждение е, че нещата са лесно поправими и проблемите можеха да бъдат решени отдавна, ако зад всичко това не стояха сериозни интереси, заради които бяха употребени някои мои колеги. Аз мисля, че, след като нещата се тушират, всичко ще тръгне съвсем нормално. Просто ескалирането на напрежението беше във връзка с едни определени събития. Ще почакаме малко и ще видим. Предвид серията от спекулации и интерпретации, на които се наслушах, искам да ви заявя следното: първо, болницата не е в колапс и излиза от кризата и тя в момента си подобрява резултатите. Материалната база в никакъв случай не е в трагично състояние, рушаща се и така нататък. Не е най-доброто, което може да бъде, но и много по-лоши на вид болници сме виждали", каза д-р Тошев и уточни, че от 2016 година насам е депозирал 15 докладни в Община Варна с искане за средства за нова апаратура и ремонти, които обаче са останали без отговор.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up