Вторник, Февруари 25, 2020

madan hosp rentgТурските общини Пендик и Зейтин Бурну заедно със Съюза на турските общини закупиха и дариха нов дигитален рентгенов апарат на общинската болница в Мадан.  
Новата апаратура е на стойност 74 000 долара. Тя вече функционира в отделението за Образна диагностика.
На церемонията по този повод в Мадан са били Генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани, главния секретар на Съюза на турските общини Д-р Фахри Солак, заместник-кмета на община Пендик Сами Дивлели, Ерхан Караташ – общински съветник, депутатът Хайри Садъков, зам.-областният управител на Смолян Адриан Петров, председателят на ОбС в Мадан – Бехчет Сираков, общински съветници и други.
„Благодаря, че откликнахте на нашия призив, с което отново  доказахте, че носите големи сърца и сте съпричастни към нашата цел – Мадан да притежава  най-добрата общинска болница в региона“, обърна се към дарителите кметът на Мадан Фахри Молайсенов

„Само преди броени дни получихме и огромен жест от нашия съгражданин Шефкет Чападжиев, който преведе голяма сума за закупуване на необходимо оборудване за качествено лечение на хората.
А, днес с радост откриваме поредния огромен жест, който ще допринесе както за улесняване на работата на персонала, така за и по-добра диагностика на пациентите“, каза още кметът на Мадан.
Според управителят на болницата д-р Стефан Хаджиев, дареният апарат е последна дума на техниката. „Той извършва едно изследване за 5 минути, докато старият заедно с промивката го правеше за един час“, уточни управителят на болницата. Той допълни, че с новия и стария апарат може да направят около 600 изследвания за месец и 6200 - за година. „С дигиталния апарат могат да се извършват процедури, които бяха невъзможни със стария апарат. От апарата директно образът се пренася върху дигитални панели, от които отива в компютъра и може да се препраща по интернет и да се използва за телемедицина. Разделителната му способност е много висока и образите може да се манипулират. Цялото население на община Мадан и района е благодарно за това дарение, както и екипът на болницата“, добави той.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up