Сряда, Април 08, 2020

drugs handСкандал с ваксини може да разруши изцяло блясъка на китайските фармацевтични компании. Индексът на фармацевтичните компании потъна с до 5,7% в понеделник при натрупан гняв относно безопасността на ваксиниращите медикаменти след като стана ясно, че листната на борсата в Шънджън Changsheng Bio-Technology. е фалшифицирала данни и е продавала продукти с ниско качество за употреба от бебета, съобщи телевизия Блумбърг.
Националната агенция по храни и лекарства на Китай е открила случайно нарушенията при извършване на рутинна проверка. Нарушенията се отнасят за около 215 хил. ваксини. Changsheng Bio-Technology е втората най-голяма компания за ваксини в Китай.

Преди месец избухна друг скандал с Китайски производител на субстанции за лекарства - Zhejiang Huahai Pharmaceutical. Установено бе, че произвежданата от него субстанция за лекарства, съдържащи валсартан са замърсени с нитрати. Замърсените продукти са употребявани от пациенти през последните 6 години.
Заради ниските производствени разходи, много генерични производители на лекарства от цял свят купуват субстанции от Китайски Индийски производители. Скандалите в Китай ще рефлектират върху имиджа на цялата генерична индустрия. Последните скандали, обаче поставят много остро въпроса за безопасността на лекарствата, които консумират стотици милиони пациенти по цял свят.
Налага се и производителите и регулаторните органи да засилят вниманието си към Китайските компании и да подложат на строг контрол, производството им, както и да направят нова оценка, дали заводите отговарят на изискванията за добра производствена практика.

Подобни статии

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up