Понеделник, Юли 06, 2020

Не за пръв път получаваме обаждане от недоволни пациенти, започващо с изречението "Здравейте от Министерството на здравеопазването ми дадоха Вашия телефон...." и нататък разговора продължава, я с moskov 1липсващо лекарство, я с пръстови отпечатъци, я с оплакване от закона и други "решими" проблеми единствено за ЦЗПЗ.
Изглежда някои служители в МЗ са толкова опитни в препращането, че е трудно да убедим човека с оплакването, че всъщност не ние, а МЗ са тези, които пишат правилата, могат да извършват проверки и да налагат санкции.

Такъв бе и днешния случай с оплакване на пациент с диабет за липсата на инсулина Хумалог в гр. Пловдив. Единственото, което успяхме да направим е да свържем човека с представител на вносителя, за да разбере дали може да си осигури хумалог или трябва да мине на друг инсулин.
Не ни разбирайте погрешно. С най-голямо удоволствие бихме направили всичко по силите си за всеки пациент, лекар и гражданин, нуждаещ се от нашето съдействие.
Готови сме да се заемем с всеки случай, в който искате да Ви съдействаме и ще продължим да го правим.  Само, че ние не пишем наредбите и законите, ние не внасяме инсулин или което и да е лекарство и нямаме законови правомощия да контролираме тези процеси и да налагаме санкция. Нашият контрол е граждански.
Не сме готови и няма да приемем МЗ, което има правомощията по закон, да пише правилата и да осъществява контрол, да се подиграва с гражданите. За това всеки път ще бъдат разобличавани.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up