Събота, Септември 19, 2020

Употребата на антидепресанти рязко се покачи през последните години, въпреки нарастващия консенсус, че тези лекарства са опасни и често неефективни при лечението на състоянията, за които са предписани.

Здравни експерти от САЩ и Великобритания са загрижени за високия процент на употреба на антидепресанти в двете страни и предупредиха, че тази тенденция може да доведе до „бедствие за общественото здраве“.

Учените са открили, че - противно на твърденията на фармацевтичната индустрия - често предписваните антидепресанти като Prozac са всъщност пристрастяващи и могат да предизвикат поражение в способността на мозъка да произвежда серотонин.

anidepressants

 

 

 

 

„След като спрат антидепресантите, някои хора получават симптоми на изолиране, които включват тревожност, затруднен сън, смущения в стомаха, ярки кошмари, проблеми с паметта и концентрацията. Те могат да продължат няколко седмици или месеци. ...

- Антидепресанти като Prozac, които са известни като селективни инхибитори за възстановяване на серотонина, повишават нивата на мозъчно-сигнализиращата молекула, наречена серотонин, като блокират съединение, което се освобождава от серотонина. Но след няколко седмици на приемане на лекарствата, мозъкът реагира с по-малко серотонин, което може да е причината, при прекъсване на приема, пациентите да получат дългосрочни симптоми на изолиране. "

Фармацевтичните компании и лекарите интерпретират тези психологически симптоми на изолиране като доказателство за завръщането на първоначалното разстройство и затова редовно предписват повече лекарства за решаване на проблема.

Въпреки това, доказателствата показват, че мозъкът може да не е в състояние да се върне към нормалните нива на производство на серотонин в продължение на месеци или в някои случаи дори години след спирането на приема на антидепресанти.

Екип от изследователи от Университета на Ливърпул проведе проучване на 1800 новозеландци, на които бяха предписани антидепресанти - най-вече от прозаков тип - и установиха, че повече от половината от тях страдат от психологически симптоми, когато са спрели приема на лекарствата.

На теория употребата на тези медикаменти може постепенно да се намали, но това може да отнеме месеци или години.

Антидепресантите могат не само да влошат съществуващото състояние, но и да предизвикат други психични разстройства:

Някои проучвания показват, че в дългосрочен план хората са по-склонни да имат рецидив на депресия, ако приемат антидепресанти, отколкото ако не са….

- Лекарствата също могат да допринесат за увеличаването на биполярното разстройство, при което хората имат редуващи се цикли на добро и лошо настроение. Някои проучвания сочат, че хората са два пъти по-склонни да имат първия си маниакален епизод, ако приемат антидепресанти.

Подходът на Big Pharma за лечение на депресия и други проблеми с психичното здраве е очевидно опасен и до голяма степен неефективен, но регулаторните агенции , изглежда са съучастници в прикриването  на доказателствата  от обществеността.

Когато процентът на самоубийствата в САЩ започна да нараства пропорционално на нарастването на употребата на антидепресанти, центровете за контрол на заболяванията пренебрегнаха възможната връзка.

Според неотдавна публикуван доклад , самоубийствата в САЩ се увеличават, като при жените на възраст между 10-14 и 45-64 години са най-големи.
Но с повече от 41 милиона американци (1 на 8), които приемат поне един антидепресант, добре документиран като причиняващ самоубийство, връзката между повишената употреба на психични наркотици и увеличените самоубийства вече не може да бъде пренебрегвана.

„Докладът на CDC разкрива, че от 1999 до 2014 г. процентът на самоубийствата се е увеличил с 24%, от 10,5 на 13,0 на 100 000 от населението. Въпреки значителните увеличения, федералната агенция не дава представа за възможната причина за увеличаването на самоубийствата и въпреки че данните са публично достъпни,Център за контрол на забляванията просто отказва да признае , че повишената употреба на лекарства, отпускани по лекарско предписание, съпътства увеличаването на самоубийствата.

Естествените лечения за депресия и други психични проблеми са далеч по-ефективни от лекарствата. Фармацевтичната индустрия причинява повече проблеми с психичното здраве, отколкото решава. Антидепресантите не са отговор. Естествените методи за лечение на депресия, като например жълтия кантарион, са също толкова ефективни, колкото всеки антидепресант и нямат странични ефекти или пристрастяващи свойства, споделят още експерите.
С правилните храни, естествени хранителни добавки и достатъчно упражнения, депресията може да бъде успешно лекувана без употребата на опасни лекарства.
Наръчникът Thrivers за побой на хормоналните нарушения ще ви даде този план.

Някои от водещите световни експерти настояват за преразглеждане на целия подход към „химическите лечения“ и биологичните обяснения за психичните заболявания. Британската дивизия за клинична психология, част от Британското психологическо общество, призова за промяна на парадигмата от „модела на болестта“ на психичното здраве.
Съветът за психиатрия, основан на доказателства, настоява за радикална промяна.
Седативното общество представя подробни доказателства за недостатъци и измами в изследванията на „химическия дисбаланс“; на фалшиви и корумпирани данни, на огромната финансова задлъжнялост на психиатрията към фармацевтичните гиганти и на неподозиращите пациенти, на които са били предписани  лекарства, които не са им били нужни и които са им нанесле сериозни щети.

Източник: Natural News ; HealingtheBody ; The Spectator

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Гост · преди 5 месеца
  Как ще разрушиш нещо, което отдавна нямаш?
 • Публикуването на коментара е спряно.
  гост · преди 7 месеца
  "4 яну 2005 12:02,
  ...производителят на лекарства е имал данни още преди 15 години, разкриващи, че пациентите, които приемат антидепресанта Прозак, са много по-склонни към самоубийство и враждебност в сравнение с хора, приемащи друг вид антидепресанти, съобщи CNN...
  3.7% от пациентите са опитали да се самоубият докато са приемали Прозак, което е над 12 пъти повече от ..други широко разпространени антидепресанти..."

  Прочети още на: https://www.dnes.bg/health/2005/01/04/eli-lilly-znaela-za-stranichnite-efekti-na-lekarstvoto-prozak.63
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Мариана · преди 11 месеца
  Статията е перфектна.Лично от антидепресанти изпаднах в психоза.Та дори са по-страшни отколкото пише в статията.Минах през ада година и половина.Ужас.Дано умрат всички производители на антидепресанти.Проклети да са.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Елена · преди 1 години
  Много е готино да гледаш как младите докторчета с промити мозъчета се възмущаат от написаното. Затова България никога няма да има големи имена в световната медицина - защото българският лекар мечтае да има диплома, за да изкарва пари от т. нар. фармацевтичен бизнес. А истинското образоване спира далеч преди завършването на образованието.
  Мъка, мъка...
 • Публикуването на коментара е спряно.
  ББ · преди 1 години
  Ето оригиналната статития, която завършва с "Пациентът никога не трябва да престава да приема хапчетата. Повечето автори са съгласни, че това е опасно" - редно беше да се напише и в превода.

  https://www.spectator.co.uk/2018/03/exposed-our-dangerous-dependency-on-antidepressants/
 • Публикуването на коментара е спряно.
  ББ · преди 1 години
  Ужас! В статията има толкова неточности и подвеждаща информация, че съжалих за изгубеното време с нея.
  За да не се подхлъзнат други по написаното тук, ето нещо за източниците, които изглеждат доста "сериозни":
  Natural News is a conspiracy theory and fake news website... - достатъчно нали?
  The Spectator is a weekly British magazine on politics, culture, and current affairs - да прилича на научно списание?
  https://healingthebody.ca/ - Поредния "треньор" и блогър който ще излекува света - нали се сещате, че и той печели доста от това...
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Валентин Асенов Петк · преди 1 години
  Статията е с антипсихиатрична насоченост , но някои от нещата са верни-с.м на отнемане на медикамента, най-чест при ПрозакОстаналата част е за сметка на неточната диагностика, Мисля,че най-често се пропуска циклотимията при снемане на анамнезата
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Милена · преди 1 години
  ПРОВЕРЕТЕ СИ ИЗТОЧНИЦИТЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ СТАТИИ С ПОДВЕЖДАЩИ И НЕКОРЕКТНИ ЗАГЛАВИЯ И СЪДЪРЖАНИЕ !!! ТОВА ПРОСТО НЕДОПУСТИМО, А ЗА ЧАСТ ОТ ВАШИТЕ ЧИТАТЕЛИ Е ОПАСНО !
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up