Сряда, Юли 15, 2020

детеДете, болно от рак, е било свалено от полет на Австрийските авиолинии, сподели на личната си Фейсбук страница д-р Радина Денкова, която е експерт по естетична медицина. Според нея семейството е отивало на животоспасяваща операция в австрийската столица, като всички документи са им били изрядни, съобщават от Blitz.bg. Въпреки това след 40 минути спор те остават в София. Ето какво разказва д-р Денкова:
"Потресена съм! Тази сутрин в полета за Виена трябваше да летят семейство с дете с ДЦП и по всяка вероятност онкологично заболяване, защото вследствие на химиотерапия беше с опадала коса. Хората си бяха взели три билета, бяха заявили заболяването на детето и отиваха на животоспасяваща операция във Виена. Австрийският екип не ги прие на борда на самолета и след 40 мин. скандали ги свали! Нямам думи! Разстроена съм заради пълната липса на човечност!", пише тя.

Днес от Фонда за лечение на деца внесоха яснота по случая.
„Във връзка с неприятния инцидент с дете с онкологично заболяване, свалено от Австрийските авиолинии, ви уведомявам, че то е финансирано за лечение и транспорт от Фонд за лечение на деца“, съобщават от там.
Администрацията на Фонда е изпълнила всички формалности по организирането на пътуването и лечението, нужните форми за състоянието на детето са попълнени от лекари от ИСУЛ и изпратени на авиокомпанията. След свалянето на детето, администрацията на Фонда за лечение на деца е организирала транспорт с линейка и лекар придружител и след 18-часово пътуване детето вече се лекува успешно в болницата в Германия.
„Лично разговарях с майката, всичко е завършило благополучно“, каза в заключение Пенка Георгиева от Пациентски организации „Заедно с теб”.

„Вчера този човек рискува живота на детето, само това мога да кажа… Ние сме станали в 4 ч. да ходим на летището и до днес, докато дойдем в Германия, детенцето е било под голямо напрежение”, коментира бащата Павел Борисов.
В отговор до bTV от авиокомпанията заявиха, че екипажът е длъжен да осигури сигурността на пътниците на борда и в случай, че има риск за здравето им, може да откаже превоз.

Вижте подробности във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up