Сряда, Май 27, 2020

g.kolev nesebarРазследващата журналистка Генка Шекерова разкри схема за извозване на „пациенти” към Специализирана болница за рехабилитация „Несебър” АД. Журналистката е заснела през февруари пенсионери от Пазарджишкото село Варвара са посетили санаториум в Несебър. Тогава в лечебното заведение имало още една група пенсионери от друго село.

„Пациентите” са били изпратени на санаториум от кмета на селото, а НЗОК е платила на болницата по клинични пътеки. Жените от Варвара казаха пред камерите, че са много доволни от почивката на морето. Генка Шикерова, уточни, че става дума за възрастни пациенти, които действително имат заболявания”.
Според регистъра на МЗ СБР „Несебър” АД се управлява от трима директори: проф. д-р Цветан Гергов, Мариана Тодорова и Георги Колев. През пролетта на тази година Георги Колев е избран за депутат от листата на Обединените патриоти и става заместник-председател на парламентарната здравна комисия. Той отрече да е нарушавал закона.
Мажоритарен собственик на санаториума е синът му – Николай Колев, който е  съветник на баща си по здравната политика в Парламента.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up