Сряда, Юли 08, 2020

otkazЗдравейте,
Баща ми беше лежащо болен, а личният лекар отказа посещение 4 пъти. Наложи се да направя платени изследвания по моя инициатива. Пикочната киселина бе 967 при горна граница при мъже 420. Безкрайно притеснена отново поисках домашно посещение – отговорът, на което беше

да занеса изследванията. Така и направих и лекарката предписа на баща ми 2 лекарства за черен дроб. Попитах, дали все пак няма да го прегледа и тя се съгласи да я заведа след 6 дни при баща ми. Естествено той не издържа и почина 3 дни преди насрочения преглед. Искам да знам имат ли право личните лекари да отказват преглед на свой пациент и не са ли отговорни за живота на пациентите си?
Здравейте,
Личният лекар е задължен да извършва домашни прегледи в случай на невъзможност на пациента да го посети в кабинета му. Той има определени дни и часове, в които по график извръшва домашни посещения. Ако прецените, че искате да се сигнализират контролните органи да извършат проверка по случая и да наложат санкция на лекаря, ако установят нарушения, ние сме в състояние да Ви съдействаме.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up