Четвъртък, Август 22, 2019

Всички общински здравни заведения могат да се похвалят с положителен финансов резултат след разглеждането на годишните им отчети на балансова комисия. Това каза д-р Веселин Милев, председател на постоянната Комисия по здравеопазване и социална политика към Столичния общински съвет (СОС).

Като цяло добрият мениджмънт подобрява икономическото им състояние, но все пак, някои от тях продължават да имат задължения.

За подобряването на финансовото състояние на болниците и диагностично-консултативните центрове, през последните години отражение има целенасочената политика на Столичната община в 4 направления - качествен управленски екип, инвестиране в апаратура и ремонти, и упражняване на контрол.

Догонващи спрямо останалите лечебни заведения все още са тези в пограничните части на Общината – 30-и ДКЦ в кв.„Обеля“ и 16-и ДКЦ в район „Кремиковци“, както и 31-ви Медицински център в район „Нови Искър“ и 9-и в кв. „Орландовци“.

На тези места не липсва апаратура или специалисти, причината е по-скоро в това, че сред населението има много здравно неосигурени, за които общината плаща – обясни д-р Веселин Милев. Той призна, че сградният фонд на 30-и ДКЦ има нужда от ремонт, но когато парите на достигат, средствата се влагат първо в добра апаратура за лечение.

На сесията на СОС в четвъртък (30 май) ще се утвърдят поредните парични средства, с които се покриват ремонтни дейности или субсидиране на производствени разходи.

Повече по темата чуйте в аудиото:

Източник:бнр

Снимка:zdraveNET

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up