Петък, Август 14, 2020

 39-годишен мъж е счупил врата в медицински център и му е наложена глоба в размер на 150 лв. с решение на Районния съд в Кърджали по Указа за борба с дребното хулиганство.

Мъжът предизвикал скандал в медицински център и счупил с крак входна врата, съобщават от ОДМВР - Кърджали.

Припомняме, че БЛС рестартира националната си кампанията срещу насилието над медици – #ПребориГнева, „Да спасяваш е призвание, не заслужава наказание“ като противодействие на зачестилите нападения над медици.

Лекарският съюз получи подкрепа и от Постоянния комитет на европейските лекари (CPME – Standing Committee of European Doctors).

„CPME не може да толерира ситуация, в която лекарите и другите здравни специалисти се сблъскват с такава опасност в ежедневната си практика. За да се запази фундаменталното право на пациентите на здраве, е необходима също така защита на здравните специалисти, които предоставят грижите. В замяна на това лекарите имат етично задължение да лекуват всеки пациент в съответствие с техните здравни нужди и без никаква дискриминация. Докато този принцип на медицинска неутралност най-често се оспорва в конфликтни зони, случаите на насилие срещу здравни специалисти показват, че то е в опасност и при ежедневното здравеопазване. Това е неприемливо“, пише в писмото на СРМЕ, адресирано до българските институции.

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up