Петък, Декември 13, 2019

Сигнал за закъсняла линейка в София. Медицинския екип на Спешна помощ е бил извикан заради мъж, получил епилептичен припадък на улицата. Линейната пристига след 25 минути, но се оказало, че е за друг случай.

Съдията Методи Лалов е сред свидетелите и оказва първа помощ на пострадалия.

„Бях на няколко метра, забелязах човек, който получи епилептичен припадък, падна и си удари много лошо главата. Оказахме първа помощ и веднага беше подаден сигнал на 112. Описахме ясно и точно местоположението на пациента, казахме за какво време става въпрос. След като премина първоначалния шок, започна дългото и тягостно чакане“, каза магистратът.

Лалов разказа, че е пристигнал екип на Спешна помощ, но той е бил за друг случай.

„Обясниха ни, че са по друг сигнал и нямаше реакция от тяхна страна. Линейката не изглеждаше да бърза- нямаше и една дума, с която да ни насочат дали правилно реагираме в ситуацията“, допълни Лалов.

Свидетелите на инцидента подават и втори сигнал на спешния телефон. Те са категорични, че адресът е бил подаден коректно.

Малко след това близки на припадналия мъж го отвеждат. Линейка за този сигнал все още не е пристигнала. Според справка от GPS-а, спешният екип минава покрай адреса, но не вижда паднал човек, прави обиколка в опит да го открие.

От Спешна помощ обясняват, че забавяне в комуникацията между телефон 112 и спешния център има често. Затова има разлика между часовете, в които е подаден сигналът и времето, за което линейката пристига на адрес.

Повече информация може да видите във видеото:

 

Източник: бтв

Снимка: 24часа

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up