Четвъртък, Юни 04, 2020

лекуване

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Самохвалството в този случай е неуместно, защото повечето от реакциите и прогнозите на щаба бяха погрешни". Това каза пред БНР д-р Стойчо Кацаров - председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването, бивш зам.-министър на здравеопазването. Коментарът му в предаването "Преди всички" беше във връзка с обявеното прекратяване на ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб и заявеното от премиера Бойко Борисов: "Справихме се прекрасно в една много тежка зараза и пандемия". 

ПАЦИЕНТИ

За пореден път организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България, се обръща към Министерство на здравеопазването с молба държавата да даде адекватна възможност на пациентите с ревматоидни заболявания у нас да се лекуват.
От организацията напомнят, че: още миналата година медикаментът Резохин/ Rezochin film coated tablet 250 mg x 100 е изтеглен от българския пазар от притежателя на разрешението за употреба Bayer AG, Германия,, пътуването в чужбина се оказа единствена възможност за пациентите, което сам разбирате, изглежда асбурдно и недопустимо.

ПАЦИЕНТИ

С г-жа Наталия Маева разговаряме за проблемите, които срещат пациентите с пулмонална хипертония и заради особеностите на заболяването и заради честата абдикацията държавата, която не успява да се погрижи за 130 пациента.
Тя е родена на 25.11.1970г. в София. През 1996 г. завършва радио журналистика в СУ “Св. Кл. Охридски“. Специализира в областта на международните отношения в периода 2002 -2005 година. Работи като журналист в различни медии, а по-късно и като медиен консултант. През 2008г. завършва London School of PR.

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ за награждаване на проф. д-р Атанас Щерев с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ - огърлие за особено значими заслуги за развитието на медицинската наука и образование, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

В БОЛНИЦАТА

От 8 до 10 юни клиниката по нефрология на Александровска болница ще проведе кампания с безплатни профилактични прегледи за ранно откриване на бъбречни заболявания. 

 Специалистите ще консултират 9 до 14 ч. след предварително записване. Направления по Здравна каса не се изискват.

МЕДИЦИНА и ИНОВАЦИИ

Уникалната за България операция, която обичайно се извършва отворено и отнема дълго време за възстановяване, бе осъществена от екип, воден от д-р Лъчезар Танчев и доц. Веселин Маринов в болница "Токуда"

Пациентката е с четвърта степен на затлъстяване и страда от придружаващи заболявания на

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Какви са фактите?
1. Направените дотук тестове са представителни, защото са много и на случаен принцип. Това е са над 32 000 имунологични теста и включват не са само направените по линия на здравните власти, а всички от различни райони на територията на цялата страна. Представителността се определя от броя и качеството на тестовете, за да се доверим на данните. Мястото на направените тестове е без значение, тъй като частните и държавните лаборатории са равнопоставени, както по права, така и по качество на всички възможни тестове, вкл. и за Ковид-19.

В БОЛНИЦАТА

Източникът на заразата в гастроентерологично отделение на МБАЛ "Хаджи Димитър" в Сливен вероятно е силно заразен пациент. Това съобщи на извънреден брифинг днес кметът на община Сливен Стефан Радев, който е председател на  Общинския кризисен щаб.

В БОЛНИЦАТА

Медиците в „Пирогов“ не получиха възнагражденията си за месец април. Така тези, които пострадаха най-много от COVID-19, накрая за награда ще получат заплатите си за април през юни. Директорът на болницата се оправда в сициалните мрежи, че вината за забавянето била на касата.

Подкатегории

Log in or Sign up