Неделя, Август 25, 2019

Стартира нова кампания за безплатно измерване на артериалното налягане във Второ кардиологично отделение на „УМБАЛ-Пловдив“. Тя ще се проведе на 18 юни от 12 ч. до 13,30 ч. на 13 етаж.

През периона на инициативата пациентите ще имат възмост да получат и индивидуални консултации в посока правилен диетичен и двигателен режим. Храненето при пациенти с хипертония, дислипидемия и хиперурикемия. След прегледите пациентите ще получат листовки със съвети как да подбират и комбинират храните, за да живеят здравословно.

На 17 май в Световния ден за борба с хипертонията се проведе 1-та кампания за безплатно измерване на артериалното налягане, която предизвика огромен интерес.

„Без нито едно изключение стойностите на артериалното налягане на пациентите не бяха референтни“, посочи началникът на отделението д-р Боряна Чомпалова.

Коментирана е назначената терапия, а при някои от болните тя е била оптимизирана.

„И до момента в отделението продължават да звънят пациенти и да търсят помощ по повод сърдечно-съдови заболявания, голяма част от тях са диабетици“, посочиха специалисти от Втора кардиология в УМБАЛ-Пловдив (бул. България 234, ет.13).

Това и причината за стартиране на нова кампания, с която ще могат да бъдат полезни на хората.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up