Четвъртък, Октомври 01, 2020
Той всъщност е главния епидемиолог на републиката

На Интернет сайтът на МЗ се появи съобщение, според което „По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, министърът на здравеопазването, днес, 13 юни, издаде нова заповед, на основание на която от 15 юни, понеделник, дискотеките, нощните клубове и пиано-баровете могат да възобновят дейността си.“
Един ден по-рано Ананиев издаде заповед, че считано от 15 юни до 30 юни „не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, клубове и други подобни.“

В основанията за издаване и на двете заповеди пише, че се издават във връзка с промяна в епидемичната обстановка и по предложение на Главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.
Кунчев, който обиколи всички телевизии и радиа през последните дни, сега да бъде добър да обясни как епидемичната обстановка се е променила от 12 юни след обяд, до 13 юни сутринта, че той да предложи на Ананиев две противоположни решения. Ако няма промяна, защо лъже, че има? Кога е излъгал – когато предложи забрана за посещения на барове и дискотеки или когато предложи да не се забраняват посещенията?
Прави чест на Ананиев, че в съобщението на МЗ посочва, че промяната на заповедта и противоепидемичните мерки не се прави заради коронавируса, а по нареждане на премиера. Нелепата ситуация с дискотеките и баровете е доказателство за това, че противопидемичните мерки у нас се прилагат и отменят според хрумванията на Бойко Борисов. Той всъщност е главният епидемиолог.
Това често прави за смях Кунчев и останалите експерти на МЗ. Те обаче не могат да предизвикат съжаление, защото ролята на шутове не им е натрапена, избрали са си я сами.
Д-р Стойчо Кацаров

Какво трябва да се направи, за да се осигурят лекарства в малките населени места?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Димитър Мулетаров · преди 3 месеца
  Почитаеми г-н Борисов! Всеки демократично избран Премиер следва да бъде уважаван, особено когато Преходът ни уж продължава да набира скорост...Но понякога оставаме с впечатлението, че т.нар. Преход отново тръгва от нулата, което не е за пренебрегване, нали? За да се запитаме дали отново пък не се озоваваме в глухите балкански коловози?! Ние следим вашите изяви, които са всеобхватни, слушайки внимателно и казаното от Вас. Та именно за казаното от Вас иде реч, защото понякога това ни идва в повече, за да се замислим всичко ли знаете, всичко ли можете, трябва ли да ви вярваме на 100%, спазвайки казаното от големия Георги Мишев "Мир на страха ни". Останете със здраве, но не вярвайте сляпо, че невъзмутените у нас са болшинство! Защото немалко от тях не мислят с главите си, а с телевизора си! А вие, като истински християнин запазете вярата си по време на жизнения ви път!!! А руснаците казват "Пять озер Премиум!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Гецата · преди 3 месеца
  Той е шефа и на простата кърджалииска пу@ка,и на всички пу@ки в този Парламент!Той е ГЛАВНИЯТ иди@т на Републиката!-Ама вие си го обичате....щото ви пълни гушите!Знае как да купува!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  expert-o · преди 3 месеца
  Той е и главния енергетик и главния водоснабдител и главния газовик, но не е главен като Ким чен ир все още....
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up