Сряда, Юли 15, 2020
Картографираха имунната реакция към Covid-19

Австралийски учени картографираха имунната реакция към новия коронавирус на един от първите пациенти с коронавирус в страната, съобщи БТА като цитира Ройтерс.

 

Изследването е важен етап към разработването на ваксина и лечение. С новия коронавирус се заразиха повече от 182 260 души по света, като починалите са 7165.

Макар и повечето от заразените да са само с леки симптоми, при 20% от случаите болестта е тежка или критична. Смъртността от нея е около 3,4%.

Докато специалистите бързат да разработят ваксина, учените от института по заразни болести и имунитет "Пит Дохърти", се заеха да изучат вируса. Те изследваха кръвни проби от жена на 40 години и установиха, че имунната система реагира на коронавируса по същия начин, по който се бори с грипа.

Резултатите дават възможност на специалистите да разберат защо някои пациенти се възстановяват, а други развиват сериозни дихателни проблеми.

"Хората могат да използват методите ни, за да разберат имунната реакция на по-големи групи с COVID-19 и да разберат какво липсва при тези с фатален изход" - каза Катрин Кедзиерска, професор по микробиология и имунология от университета в Мелбърн.

Наблюдавайки имунната реакция на пациентката, учените са успели точно да прогнозират кога тя ще се възстанови. Така и е станало.

Източник: БНР

Подкрепяте ли решението на Правителството за удължаване на извънредната епидемична ситуация?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up