Петък, Ноември 22, 2019

khan„Да ги орежем, фалшивите инвалиди!“, както казва управляващия Симеонов! По патриотичному, за Родината и Свободата! Ще ни ревизират, ще ни унижават и тъпчат, ще ни обявяват за паразити и тарикати, ще ни наричат какви ли не и ще ни режат! Ще ни пишат здрави, за да спрем да им пречим! Ще ни проверяват! Какво пък толкова, че електронната система не е в експлоатация, нищо проблем е, че Наредбата за оценка на трайно намалената работоспособност бе отменена от съда именно в оценяването и сроковете, какъв ни е проблема, че чакаме за обжалване минимум година, нищо че живеем под минимума, драматизираме, когато покажем как политиците и наследниците им паркират на местата боядисани в синьо именно за нас...
Ало, Политиканстващите, кого ще обвините отново за виновен, за поредните недоносени и неясни изказвания и неразвити предложения!? И защо, вие, обиращите политици, продължавате да мълчите относно официално внесения Законопроект, именно изработен адекватно и мотивирано за промяна на Наредбата, методологията й и сроковете на безвремие!?!

От години искаме и доказваме необходимостта и говорим за пожизнени решения, за адекватност в сроковете, за реална оценка на заболяванията, за спиране на излишното и вредно преосвидетелстване на тежки хронични, автоимунни и социално-значими заболявания! Внесохме Законопроект преди 2 години! Искания – поне 6 пъти! Внесли сме проекта в Министерски съвет, във всички министерства и комисии, в деловодствата на всички партии в Парламента! Обявихме го в медиите многократно! Но...,за политиците НЕ СМЕ ИНТЕРЕСНИ и НЕ СМЕ НА ДНЕВЕН РЕД!
Сега ли се сетихте, политици такива, че по време на председателството на Европа, под прозорците ви, за пореден път ще ви освиркват най-незащитените и най-безсилните!?
Сега ли се сетихте, политици-циници, че игнорирайки предложенията именно на хората с увреждания и утвърдените и доказани експерти, ще бъдем под прозорците ви за пореден път от всички възрасти и купища болести – с колички, с патерици, без крайници, без въздух, без гърди и органи и с инжекции инсулин!?! Пука ли ви!? – НЕ!
Системата, за която всички сме платили многократно в експоатация ли е? – НЕ Е!
Оценката адекватна ли е дори към днешна дата? – НЕ Е!
Официално, именно тази грешна методология, формули и изчисления Съдът определи ли я за неадекватна и отмени ли я?! – ДА!
Променихте ли обстоятелството, взехте ли се у ръце, дискутирахте ли с нас? – НЕ!
Но пък със завидното самочувствие като в тъжна и цинична трагикомедия, на тъмно и тайно, може би в някой килер, изграждате рамки и с ясната мисъл ни игнорирате, като се опитвате да ни натикате, нас - страдащите болни хора с копи-пейст неадекватности и просташко отношение в поредния гротески проект-домашно! И отново, цялото евтино фиаско е заради В. Симеонов и великите му лъжи с цифри и умишлени манипулации в данните за хората с увреждания, безнаказаните изказвания и липсата на отговорност при наличен имунитет и арогантност! И пак, по същата схема и недодяланост и липа на нормалност - топката е преметната и към здравния министър Ананиев, който отново не бил разбран и пак друг му е виновен! И досущ като при всеки прелетял над поста Министър на здравеопазването - не може да се обоснове, да се изрази нормално и човешки, не може дори да разбере защо и как така искал среща, пък тя не ставала!?! Че ние чакаме срещата от години! И в тишината – глас! Това е той, лошото копие на Льо Клер! Дегизиран, ама не съвсем!
Ей, не ви ли писна, бе!? Не се ли уморихте, бе!? Що не четете, бе!?
От ясно по-ясно е, че не можеш да правиш оценка на остатъчна работоспособност при липса на адекватни критерии и отменена методология, умишлено намаляване на процентите инвалидност, липса на степен на увреждане и игнориране на купища придружаващи заболявания, без реална оценка и пълни изследвания!
Ама махнахме думата ИНВАЛИД! Изтрихме я от законите и бланките, но продължихме да я ползваме! Като хер Флик! Ще се преструваме на бунтовници, но ще ги обсадим в тила!
Прокопсията е толкова голяма и видима, щом именно министър Ананиев продължава да използва само и единствено тази забранена дума. Като в комсомола и по навик! Щял да избегне субективизма, докато реже проценти, но формулата щяла дори да качвала процентите... Нещо нищо не разбрах!
Много пречат инвалидите на тая държава... Кроят все тъмни и неясни планове да изкрънкат повече пари и добавки..., но пък всички до един са под линията на бедността и все са на лице недоизяснени и необсъждани проблеми, заметени под стар, опушен и продран килим! А, добрютрю!
Няма да повтарям! За пореден път!
Ангелина Бонева, член на УС на ЦЗПЗ

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up