Вторник, Юни 02, 2020

НачеваЗаместник-здравният министър Жени Начева коментира в студиото на "Денят започва" по БНТ, че новият модел за финансиране на болниците, който готви здравното министерство, ще се прилага от началото на следващата година. Начева съобщи, че до края на годината ще стартират обществените поръчки за изграждане на регистър на ражданията и онкоболните, които ще дадат възможност за по-добро разпределяне на парите за тези дейности. В периода април-септември в електронното здравно досие ще бъде включена информация за резултати от изследвания и престой в болница на пациентите.

По повод сигналите на лекари, че детската кардиологична клиника е застрашена заради недостиг на медицински сестри и финансови проблеми, Начева заяви, че клиниката е уникална за страната и здравното министерство няма да допусне да бъде затворена. Според нея звеното е най-добре работещото в Националната кардиологична болница и проблемите му може да се решат с преструктуриране на персонала и ресурсите за издръжка в болницата.
„Това е уникална клиника, която работи изключително добре и ние заставаме зад нея и зад това, че трябва да бъде подкрепен бъдещият потенциал на тази клиника. Считаме, че има изключително много резерви в преструктуриране на персонала и на ресурсите за издръжка в лечебното заведение”, каза заместник-министърът на здравеопазването и председател на надзорния съвет на НЗОК.
Повече подробности вижте във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up