Събота, Юли 11, 2020

troevaРаботила съм с Кирил Ананиев и мисля, че с тази номинация би следвало здравеопазването да бъде излекувано. Вярвам на този човек и си мисля, че той ще въведе ред, поне във финансирането на системата, защото в тази сфера винаги недостигат пари. Бюджетът на касата е петкратно завишен в момента". Това каза бившият директор на Фонда за лечение на деца д-р Тинка Троева в студиото на "България сутрин".
Тя подчерта, че номинацията за нов здравен министър е добра стъпка от страна на управляващите и не е верен фактът, че здравеопазването е сферата, от която се краде най-много. Очаква се кандидатурата на новия здравен министър Кирил Ананиев да бъде гласувана на днешното заседание на парламента.

Според нея темата за проблемите във Фонда се е дискутирала доста и няма какво да се добави.
"Във Фонда има един подзаконов нормативен акт, в който има много неща, които трябва да бъдат променени. Точно това пречи на тази институция да си върши работата нормално", коментира още тя пред Bulgaria ON AIR.
По думите ѝ много родители на болни деца предпочитат да открият дарителска сметка, отколкото да разчитат на съдействието на Фонда за лечение на деца, а това недоверие е неоснователно.
"Темата за моето уволнение е преекспонирана. Документите са предадени в съответните институции и предстои да се реши кой е виновен. Тогава детето стоя три седмици, чакайки трансплантация", отбеляза още д-р Троева.
Цялото интервю във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up