Понеделник, Юни 01, 2020

g.nЦялата работа ми се струва до голяма степен скроена. 100 % има нарушени интереси. Ценните хора не са чак толкова много, а правим всичко възможно да ги очерним.
Така директорът на Университетската болница „Св. Екатерина” проф. Генчо Начев коментира пред Нова телевизия скандала и оставката на здравния министър проф. Николай Петров. 
Известният кардиохирург няколко пъти подчерта, че не е запознат с обстоятелствата, но от изнесеното в публичното пространство от журналисти се поражда въпросът за ролята на комисията по търга, в която участват юрист, финансист и специалисти в съответната област и имат задължение за проучат документите и да се произнесат за допускането до участие. 

В отговор на въпрос възможно ли е да се търсят засегнати интереси, проф. Начев каза, че винаги може да се мисли в тази посока, най-малкото заради огромния бюджет в здравната сфера. 
"Не бих си позволил да давам съвети на премиера кой да е министър на здравеопазването, това той решава. Като страничен човек мисля, че е най-добре това да е човек от екипа на министерството или от Комисията по здравеопазването в парламента, за да има приемственост, а не да се започва отначало", допълни директорът на "Света Екатерина". Бившият здравен министър Мими Виткова пък каза, че няма как Николай Петрова да не е знаел с кого подписва договора.
Интервюто вижте във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up