Понеделник, Август 19, 2019

Министерството на здравеопазването е взело решение да подпомогне нуждите на разкритите филиали към центровете за спешна медицинска помощ с "170 компютърни конфигурации, с инсталирана операционна система".

Основната цел на проекта е подобряване качеството на спешната медицинска помощ.
Специфичната цел на проекта е повишаване на знанията и уменията на персонала от системата за спешна медицинска помощ на територията на цялата страна.

Максималната стойност  на поръчката е до 255 хил. лв. с ДДС, a участниците трябва да са изпълнявали идентична или сходна с предмета на поръчката дейност през последните 3 години.

Срокът за подаване на офертите е до 17.30 часа на 30 август 2019 г., а отварянето ще бъде на 2 септември в сградата на министерството.

Периодът на изпълнение на проекта „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ е от 28.02.2017 г. до 31.12.2019 г. Бюджетът на проекта възлиза на 7 000 000 лв. безвъзмездна финансова помощ от Европейския социален фонд.

Процедурата  е в изпълнение на проект BG05M9OP001-3.007-0001 „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния” (ПУЛСС), финансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., с бенефициент Министерството на здравеопазването. 

Как точно "компютърните конфигурации" ще повишават знанията и уменията на персонала от системата за спешна медицинска помощ, не се уточнява от здравното министерство. 
Каква е дейността на тази операционна система?
Нейната цел е само образователна или има административна дейност?
Ще събира ли тя данните на пациентите? 
Ако да, считайки актуалната ситуация по кибер сигурността в България, можем ли да поверим деликатната ни информация на тази система, или е по-добре да си водим тефтер за целта (от МЗ могат да осигурят още 7 млн. лв за тефтери и химикалки в спешните центрове) нищо че е неформален лист хартя - все пак "донорската карта" , според МЗ, представлява достатъчно актуален документ в тази си форма. 
 


Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up