Четвъртък, Юни 04, 2020

Парламентът се заема сериозно с повишения брой издадени болнични, предупреди Бойко Борисов.
Разочерован от вероятната измама в здравеопазването, премиерът заяви, че държавата ще погне лекарите, за да възвърне справедливостта,
защото, нали разбирате, че не може някой прсто така "да си пълни джобчетата".

В предаването „Тази сутрин“ на БиТиВи бяха поканени за коментар д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС и  Добрин Иванов, изпълнителен директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Д-р Николай Брънзалов на въпроса как така се разболяват хората толкова много преди празници, отговори, че категорично достъпа до лекар в България е най-добрия в цяла Европа. За оценката на здравословното състояние има субективен фактор, а грешките се допускат както от лекарите , така и от пациентите. "А след като толкова много се е вдигнала заболяваемостта и толкова много болнични са изкарани, колко са оспорени от Бизнеса, а тези, които са оспорени, колко са доказани, че са фалшиви?"

 Добрин Иванов, изпълнителен директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България, каза, че много трудно се доказва този документ с невярно съдържание, тъй като поставянето на диагнозата от лекар и издаването на болничен лист е една субективна експертиза.

"За Бизнеса е проблемът е много сериозен и алармираме отдавна, че системата не работи правилно. Около 170 млн са средствата, които плаща Бизнеса за първите 3 дни болнични, а около 550 милиона годишно са средствата, които плаща НОИ за след третия ден болничен."

Вижте целият репортаж на BTV:Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up