Понеделник, Ноември 30, 2020

Стартира най-новият проект на Право&Здраве- седмична информираност по актуалните теми в сферата на здравеопазването. Наш първи гост ни оказа честта да бъде Боряна Ботева. Тя е председател на oрганизацията на пациенти с ревматологични заболявания и член на борда на пациентското крило на Европейската лига за борба с ревматизма (ЕУЛАР).

Темата, която засягаме в първата седмица на нашия проект е провелият се тазгодишен конгрес на ЕУЛАР. Събитието се състоя в периода от 12 до 15 юни. Повече за конгреса, ще ни разкаже Боряна Ботева.

Всяка година събитието се провежда в някой от големите градове в Европа през юни. Тази година за домакин на форума бе избран Мадрид.

ЕУЛАР е европейска организация, която представлява хората, страдащи от ревматологични заболявания. Тя се състои от три стълба, включващи: ревматолози, здравни специалисти в сферата на ревматологията и пациентски организации. Всяка година най- големият форум на Европейската лига е конгресът по ревматология, провеждащ се в някой от големите европейски градове.

Европейската лига е създадена преди повече от 70 години. Всяка година организацията има различна кампания, върху която се фокусира изцяло. Тази година тя е наименувана „Don't delay, connect today“, като подтемата е- работа.

Целите на ЕУЛАР са да намали тежестта на пациентите страдащи от ревматологични заболявания, като се опита да подобри лечението, превенцията и рехабилитацията.
За постигането на тази цел ЕУЛАР насърчава постиженията в областта на образованието и научните изследвания в сферата на ревматологията. Тя подпомага превода на научните изследвания в ежедневните грижи и борбите за признаване на нуждите на хората с ревматологични заболявания от страна на ръководните органи в Европа.

Специално за аудиторията на Право&Здраве за провелият се тазгодишен конгрес на Европейската лига за борба с ревматизма, говори Боряна Ботева:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up