Вторник, Септември 17, 2019

World Life Expectancy е портал с обществен достъп до статистически проучвания, който има за цел да стимулира научните изследвания за факторите оказващи влияние на продължителността на живота в световен мащаб.

В профила на България намираме статистики, които едновременно с достъпа до индивидуалната за държавата информация, предоставят и изчисления ранг на страната, спрямо показателите на останалите държави по света.

Пирамида на Населението представлява подвижна графика, чиято променлиpop pyram bgва ни показва тенденция за намаляваща раждаемост в България за последните сто години- между 1950-2050 .

Статистиката за Средна продължителност на живота, анализира данни от 1960 до 2016, когато българите сме повишили продължителността на живот с 5 години. В таблицата забелязваме, че периода между 1970 и 2000 показва непроменлив среден показател от 71 години.life exp bg

Топ 50 причини за смърт, е статистика оглавена от коронарната болест на сърцето(световен ранг- 23), последвана от инсулт, хипертония, рак на белите дробове, деменции, белодробни заболявания, рак на гърдата (...)
На последно място откриваме множествена склероза, но рангът ни в световната таблица е 34.

В статистиката за ракови заболявания на територията на страната , намираме на първо място рак на белите дробове, последван от рак на гърдата, рак на дебелото черво, рак на простата (...)

Като последна статистика в профила на страната ни, платформата показва рискови фактори за здравето на българина  и демографско обощение.
В световен мащаб се класираме на 17 място за популация с възрастова група над 65+. По раждаемост попадаме на 183то място, а по щастие на 96-то.

Източник :World Life Expectancy

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up