Сряда, Май 27, 2020

III Национална среща по ехокардиография и неинвазивна образна диагностика в кардиологията ще се проведе в гр. Правец в периода 4-6 юли 2019 г. в в хотел „Риу Правец“.

Тази година научната програма ще бъде още по-богата и адекватна на стремежа на организаторите да отговорят на очакванията на аудиторията, сред която ще присъстват специалисти в областта на кардиологията, инвазивната и неинвазивната образна диагностика, ултразвука, радиологията, рентгенологията, анестезиологията и други свързани специалности. Едновременно с научната програма ще се състои и медицинска изложба.

Доц. Красимира Христова, Председател на Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията и Работна група по неинвазивна образна диагностика в интервю за предстоящото събитие. Вижте какво сподели тя:

Доц. Христова, разкажете ни повече за предстоящата III Национална среща по ехокардиография и неинвазивна образна диагностика в кардиологията.

Това е третата среща по ехокардиография и неинвазивна образна диагностика в кардиологията, която винаги се справи с международно участие. Тази година форматът е малко по-различен, защото сме се амбицирали да презентираме и новата учредена Асоциацията по неинвазивна образна диагностика, и това събитие да се превърне в Националната среща на тази Асоциация.

Лектори от кои държави се очакват да присъстват на събитието?

Винаги имаме лектори, които са от известни центрове, работещи в областта на неинвазивната диагностика – Италия, Великобритания, Франция, Полша, източноевропейските страни. Очакваме да присъства и бившият президент на Европейското дружество по кардиология – проф. Jeroen Bax.

Кои теми ще бъдат засегнати по време на срещата?

Ние обхващаме абсолютно всичко – във всяка тема, която е в областта на кардиологията, се разглеждат всички различни модалности – ехокардиография, ядрено-магнитен резонанс, компютърна томография, нуклеарната медицина.

Това са неинвазивните методики и ще бъдат презентирани най-новите неща, които се очаква да бъдат представени включително и по време на Американския конгрес по ехокардиография, тъй като нашето събитие е само 10 дни след него.

Много от лекторите, които са поканени, ще бъдат и презентатори там, така че ще имаме възможност да чуем част от новостите, които се развиват с много голяма динамика в областта на кардиологията и най-вече в неинвазивната диагностика. Новите иновативни методики за анализ в ехокардиографията, fusion – изобразяването, което вече навлиза много широко и в практиката, а не само в научната сфера.

Източник: medicalnews

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up