Събота, Февруари 22, 2020

Фондация „МС Общество – България" организира кампания по повод Световния ден на множествената склероза, 30 май.

Мястото е парка зад НДК, началото на концерта е в 17 ч, а входът е свободен.
По време на събитието P.I.F. ще изпълнят песента „Понякога“, която посветиха на всички хора с МС.
На сцената ще видим още

трио „Ы”, възпитаници от Училище за певци "D Stars", трио „Тринити“, Ансамбъл за народни песни и танци – град Пазарджик, и други. Актьорите Лара Златарева, Росен Пенчев, Мариана Йотова също ще подкрепят каузата с музикално изпълнение.

Multiple SclerosisМедиен партньор на кампанията е БГ Радио.

Мотото на тазгодишната инициатива е „Невидимата МС”, а организатор е фондация „Множествена склероза България”. Основната цел е повишаване на информираността на обществото за невидимите МС симптоми и тяхното въздействие върху качеството на живот на потърпевшите. Като част от кампанията чрез кратки видеоклипове ще се представят различни хора, засегнати от МС.

Във Фоайето на Народното събрание в 11.30 часа организаторите ще привлекат вниманието на народните представители и политиците към нуждата от подкрепа на пациентите с МС и към необходимостта от повишаване информираността на обществото относно коварното заболяване.

 В СУ „Св. Климент Охридски" специалистите по неврология ще обсъдят проблемите и нуждите на пациентите с МС, като специално внимание ще се обърне на скритите симптоми на болестта.
Всички желаещи ще могат да зададат своите въпроси към медиците.

Освен това от 15.30 часа в Парламентарната комисия по здравеопазване ще се проведе дискусия по темата, за участие, в която са поканени представители на здравните институции, съсловните организации и на Българско дружество по неврология.

В България по неофициални данни има над 10 000 души, диагностицирани с МС, като всяка година тяхната бройка се увеличава приблизително с нови 80 пациента. Множествената склероза е едно от най-честите неврологични заболявания, а нейните първи прояви обикновено се регистрират в най-активната възраст - между 20 и 40 години. За съжаление, има тенденция към намаляване на възрастовата граница, и към днешна дата най-младият диагностициран пациент е на 12 години.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Аз · преди 8 месеца
    Само, че не фондация МС Общество - България, а фондация Множествена склероза България организира концертът!
    Малка, но съществена грешка на редактора. И общо взето цялата статия е сбъркана...

    Точно като коментатори на спортно събитие: Единият говори глупости, а другия го по правя грешно!
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up