Понеделник, Септември 23, 2019

Фондация „МС Общество – България" организира кампания по повод Световния ден на множествената склероза, 30 май.

Мястото е парка зад НДК, началото на концерта е в 17 ч, а входът е свободен.
По време на събитието P.I.F. ще изпълнят песента „Понякога“, която посветиха на всички хора с МС.
На сцената ще видим още

трио „Ы”, възпитаници от Училище за певци "D Stars", трио „Тринити“, Ансамбъл за народни песни и танци – град Пазарджик, и други. Актьорите Лара Златарева, Росен Пенчев, Мариана Йотова също ще подкрепят каузата с музикално изпълнение.

Multiple SclerosisМедиен партньор на кампанията е БГ Радио.

Мотото на тазгодишната инициатива е „Невидимата МС”, а организатор е фондация „Множествена склероза България”. Основната цел е повишаване на информираността на обществото за невидимите МС симптоми и тяхното въздействие върху качеството на живот на потърпевшите. Като част от кампанията чрез кратки видеоклипове ще се представят различни хора, засегнати от МС.

Във Фоайето на Народното събрание в 11.30 часа организаторите ще привлекат вниманието на народните представители и политиците към нуждата от подкрепа на пациентите с МС и към необходимостта от повишаване информираността на обществото относно коварното заболяване.

 В СУ „Св. Климент Охридски" специалистите по неврология ще обсъдят проблемите и нуждите на пациентите с МС, като специално внимание ще се обърне на скритите симптоми на болестта.
Всички желаещи ще могат да зададат своите въпроси към медиците.

Освен това от 15.30 часа в Парламентарната комисия по здравеопазване ще се проведе дискусия по темата, за участие, в която са поканени представители на здравните институции, съсловните организации и на Българско дружество по неврология.

В България по неофициални данни има над 10 000 души, диагностицирани с МС, като всяка година тяхната бройка се увеличава приблизително с нови 80 пациента. Множествената склероза е едно от най-честите неврологични заболявания, а нейните първи прояви обикновено се регистрират в най-активната възраст - между 20 и 40 години. За съжаление, има тенденция към намаляване на възрастовата граница, и към днешна дата най-младият диагностициран пациент е на 12 години.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Аз · преди 3 месеца
    Само, че не фондация МС Общество - България, а фондация Множествена склероза България организира концертът!
    Малка, но съществена грешка на редактора. И общо взето цялата статия е сбъркана...

    Точно като коментатори на спортно събитие: Единият говори глупости, а другия го по правя грешно!
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up