Събота, Юли 11, 2020

Детското отделение на Пернишката болница няма да затвори врати на 1 юни, съобщава директорът на МБАЛ „Рахила Ангелова“ Анатоли Митов. Принос за това има новоназначеният педиатър д-р Лесичкова, който е с дългогодишен стаж в педиатрията.

От понеделник д-р Лесичкова поема грижата за малките пациенти в болнцата в Перник. Нейната поява спасява отделението от закриване, разкрива директорът на болницата.

По думите му това е глътка въздух за детското здравеопазване в града. Която ще направи възможно съществуването на неотложния кабинет, който приема деца със здравословни проблеми.

Припомняме, че вместо Деня на детето, неотложния кабинет на детско отделение в пернишката болница можеше да празнува своето закриване поради крещяща нужда от педиатри и нежеланието на частните педиатри да дават дежурства в болницата.

Отделението е много натоварено, а досегашната завеждаща д-р Евтимова напусна с предизвестие. За радост, освен новата педиатърка Лесичкова, да дават дежурства са се съгласили лекарите Искра Чупетловска, Анна Янкова, Адриан Симеонов и доктор Павлова. Остават и старите работещи лекари Димитрова и Методиева.

Така, макар и на ръба, в Перник все още ще има неотложен кабинет, който да приема децата със здравословни проблеми.

Снимка: standartnews

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up